Anna-Lena Heydar

Normalisering?

Publicerad 2014-10-10 08:31:12 i Allmänt

Jag blir rädd när jag hör röster inom mitt parti som tycker att vi ska gå samma väg som socialdemokratin i Danmark när det gäller relationerna till och närmanden mot Sverigedemokraterna. En rad mycket kloka och viktiga program på P1 har handlat om vad som hänt i Danmark och Norge efter att deras motsvarigheter har hamnat i beslutande ställning vad gäller kulturpolitiken och naturligtvis invandrings- och integrations-, eller ska jag säga assimilationspolitiken?
 
Det är inte vilka partier som helst och det är mycket viktigt att inte missta sig på vad de står för. Visst har de polerat upp sig och skapat en yta som inte stöter bort de sk vanliga väljarna, men det finns klar och tydlig agenda som inte går att komma undan. I Frankrike har bokbål (ja, det är faktiskt sant!) och utrensning och icke önskvärd kultur påbörjats i flera av de städer där Front National har tagit över makten. Partiledaren Marine Le Pen insåg snart kopplingarna till Nazisternas agerande vid sitt maktövertagande och beordrade sina partikamrater att stoppa dessa. Det är ett av de syster/broderpartier som dessa nordiska partier har i sina led och som har stöttat Sverigedemokraterna, både ekonomiskt och poiitiskt fram till nu.
 
Idag sitter deras motsvarighet på Kulturministerposten i Norge. Vad det innebär för den norska kulturens utveckling kommer vi att få följa på nära håll. I Danmark har assimilationspolitiken krupit in i våra danska Socialdemokraters partiprogram. Inget av detta vill jag uppleva ska hända här i Sverige och jag kommer att kämpa hårt för att dörren till SD inte öppnas i vårt parti. Att Filippa Reinfeldt nu väljer att sätta sig i knät på sd för att behålla makten i Stockholms landsting, är en oerhörd besvikelse och en oro inför framtiden.

Kommentarer

Postat av: Gubben

Publicerad 2014-10-10 10:33:22

Bra Anna-Lena! Att komma med populistiska, enkla lösningar på frågor är inget annat än förräderi mot väljarna.

Postat av: Robert Wendel

Publicerad 2014-10-10 15:29:56

Tryggheten i samhället behöver återställas för vanliga människor. Bestraffning av arbetslösa, pensionärer och sjuka måste stoppas. Socialdemokratin är en samhällsbärare politik som inte exkluderar någon, utan bjuder in till gemenskap och trygghet. Det är så tvärt emot både nazismens och kommunismens elitistiska ideologier man kan komma. I Tyskland blev socialdemokrater satta i läger och många avrättades. Jag skulle vilja se den partibröder eller syster i ögonen som tycker att vi skall samarbeta med SD eller ta till oss deras nazistiska ideologi. Sedan kan man inte kalla alla som röstat på SD nazister, inte heller rasister. Väldigt många är besvikna på 8 års vanstyre och har och söker enkla förklaringar på svåra problem.

Svar: Kloka ord.
Anna-Lena Heydar

Postat av: Martin

Publicerad 2014-10-11 00:57:29

Fast rasism ska ändå kallas rasism, Robert...!

Svar: Det är viktigt att kalla saker vid sitt rätta namn. Jag tycker att man många gånger ryggar för att säga att fascism finns i vårt samhälle idag. som om man vore rädd för att framkalla onda andar. Problemet är de redan är här.
Anna-Lena Heydar

Postat av: Anonym

Publicerad 2014-10-11 02:42:08

http://www.friatider.se/h-jd-skatt-f-r-pension-rer-f-r-att-klara-invandringen

Svar: Ganska symptomatiskt att detta inlägg görs anonymt?
Anna-Lena Heydar

Postat av: Robert Wendel

Publicerad 2014-10-18 17:06:17

Ibland är svar komplicerade, människor är så komplicerade. Rasister är rasister.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anna-Lena Heydar

Gift sedan 38 år. Har två vuxna barn och två barnbarn. Bor på landet vid kusten i hus.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela