Anna-Lena Heydar

Snart

Publicerad 2019-02-28 08:43:40 i Allmänt

 
Visst blir det snyggt! Det är ju inte riktigt klart än, men man kan i alla fall fantisera om hur det kommer att bli. Ett walk in skafferi med en härlig gammal dörr och fönster, nästan exakt som jag föreställde mig det i mitt huvud. En duktig man som förstår mina tankar och kan snickra är naturligtvis en förutsättning.
Nu saknas lite skivor, färg eller tapeter, lister, träornamentet ovanför dörren och lite till småsaker.

Februari

Publicerad 2019-02-21 11:21:38 i Allmänt

Det är mitten av februari och vädret pendlar mellan dis/dimma och nästan vårkänsla. Snödropparna blommar för fullt men övriga vårblommor står i avvaktan om vädret skulle vända tvärt. Det är väl så även vi människor känner. Lite tidigt att ta ut några vårkänslor än och förkylningstiderna är fortfarande aktiva.
Trots all sjukdom runt omkring mig känner jag ändå lite hopp om ljus och värme. Lite ljusare är det på morgnarna och även när man kommit hem finns lite ljus kvar. Jag beställde hem några tomatfröer trots att jag tänkt köpa färdiga plantor i år också. Choclate cherry lät så trevligt och Tigerella älskar alla i familjen. Eftersom man fick tre för två, så blev det en bifftomat också, till makens förtjusning.
Det blir till att plocka fram plugglådan igen.
 

Ur ur dimman

Publicerad 2019-02-04 07:36:10 i Allmänt

Idag är första dagen jag vaknar utan att ha ont någonstans. Bihåleinflammation och örsprång/inflammation är inte något roligt sjukdomstillstånd. Sprängande värk är en bra beskrivning. Huvudet känns som det ska sprängas i bitar och man nästan längtar efter att det ska hända, så att smärtan försvinner. Efter några dagar kom jag på en kombination av värktabletter som faktiskt fungerade för mig. Då kunde jag äntligen slappna av så mycket att jag stundvis kunde somna sittande i soffan.
Nu är det ju egentligen inte så synd om mig. Jag har ett hem och en man som tog hand om mig och fick efter några dagar hjälp av vårdcentralen. Idag vaknade jag efter att hasovit en hel natt och snart ska jag nog vara helt återställd. Men man känner sig verkligen hjälplös när man är sjuk.
Ut ur dimman och snart är våren här. Håll ut så börjar snart vårlökarna blomma. Jag fuskade och köpte flera buntar tulpaner och satte på köksbordet igår. Men snart kommer denna forsythia att blomma igen.
 

Om

Min profilbild

Anna-Lena Heydar

Gift sedan 38 år. Har två vuxna barn och två barnbarn. Bor på landet vid kusten i hus.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela