Anna-Lena Heydar

Farlig?

Publicerad 2014-12-13 11:14:39 i Allmänt

Vi har nu 6 representanter för SD i vårt kommunfullmäktige och vid senaste mötet beslöt de sig för att stödja vår S, V och MP budget. samtidigt beslöt de sig för att låta sig ersättas av Kd, Uddevallapartiet och M, i den ordningen, ifall de inte kan fylla sina uppdrag i styrelser och nämnder under mandatperioden. Deras gruppledare gjorde ett slags linjetal, där hen deklarerade att partiet inte ställer sig bakom det kaos som partiet centralt har skapat och att man vill samarbeta under mandatperioden för Uddevallas bästa. 
Någon dag senare gick avgående Moderata kommunalrådet ut i Västnytt och pläderade för att andra politiska partiet bör börja samtala med SD. 
 
Jag hör många säga att SD företrädarna ju ser ganska harmlösa ut och att det nog är dags att öppna dörren för en dialog med partiet och jag vill absolut hålla med i det första påståendet. SD-företrädare är inga demoner. De är vanliga människor, precis som jag och du. De har hobbys, familjer och lever vanliga liv. De är inte det minsta farliga (förutom ett fåtal som går och svingar järnrör, men det kan det ju finnas i andra partier också). 
 
De farliga är inte SD. De farliga är vi. Vi som inte förstår att de idéer som SD bär in i våra demokratiskt valda församlingar är livsfarliga. När Stefan Löven använder ord som fascism ryggar många tillbaka. Det är ju ett skällsord och inget som finns idag, eller? Det känns så långt borta nu och många har svårt att riktigt ta den jämförelsen på allvar. Inte är SD partiledare på något sätt lik den demoniserade bilden av Adolf Hitler eller Mussolini. Man glömmer då att ordet fascism är en etikett på en rörelse, precis som socialdemokrati eller Liberalism. 

När dessa idéer och strömningar förnekas eller när man lägger ner mer kraft på att sätta rätt etikett på dess företrädare, glömmer vi att debattera vilket samhälle vi vill att våra barn ska växa upp i.  Jag kan konstatera att min familj inte skulle få plats i SDs vision. För mig är det personligt, men jag tror inte att de som vill öppna för en dialog med SD, har känslan att vara personligen berörda av de ideer som SD framför. Är man helsvensk och trivs i de värdekonservativa begränsningarna kan SD tyckas vara ganska harmlösa, men för de inte som inte passar in i SDs  bild, är hotet reellt. och som sagt är det inte sd som är farliga. De farliga är alla vi som inte sätter ner foten och gör motstånd mot deras ideer. 

 

Kommentarer

Postat av: Margareetta walden

Publicerad 2014-12-15 20:46:37

Bra skrivet....med förståelse att vi tänker olika...

Svar: Tack
Anna-Lena Heydar

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anna-Lena Heydar

Gift sedan 38 år. Har två vuxna barn och två barnbarn. Bor på landet vid kusten i hus.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela