Anna-Lena Heydar

sommarvila

Publicerad 2014-06-24 07:17:58 i Allmänt

Jag har nästan påbörjat nedtrappningen för sommarens ledighet. Men det blir ingen lång semester i år. Valrörrelsen får väl en liten dipp någonstans i mitten på juli, men tar egentligen inget uppehåll.
I slutet på veckan åker jag till Almedalen för första gången i mitt liv. Det blir också första gången jag besöker Gotland och det ser jag verklligen fram emot. Mitt, och säkert många andras, mest prioriterade seminarium är det det med Thomas Piketty. Jag hoppas att jag får tillfälle att köpa hans bok på franska. Den finns bara på engelska i internetbokhandeln och jag gillar att läsa på otiginalspråk om jag kan. Resten av utbudet är också intressant och det kommer att bli svårt att välja bland alla. Har laddat ner appen och börjat lägga in mina favoriter. Inser att man inte kan vara på fler ställen samtidigt och det är synd. Det får väl bli vad det blir när man är på plats helt enkelt.
Sommaren har tagit lite paus med några kallare dagar. Igår fick jag ta fram jackan igen när jag tog min joggingrunda. Det var inte ens 10 grader på morgonen. Eller är det det som är svensk sommar?

Kvinnor på höga poster

Publicerad 2014-06-16 07:06:43 i Allmänt

Att vi fått en ny ärkebiskop som är kvinna, har väl alla redan konstaterat och förhoppningsvis glatts åt. Nu har också Svenska Naturskyddsföreningen äntligen fått en kvinna på sin högsta position, efter över 100 år. Det är naturligtvis roligt, men samtidigt ganska deprimerande att det inte har hänt förrut. Man kan ju inte skylla på brist på kompetenta kvinnor som kan ta sig an uppgiften. Det är just kompetens som annars hänvisas till när man ifrågasätter bristen på kvinnor på höga poster, men det är ju också en förtroendepost och då kanske det egentligen handlar om vårt förtroende för att en kvinna ska klara av arbetet som sviktat?

Om

Min profilbild

Anna-Lena Heydar

Gift sedan 38 år. Har två vuxna barn och två barnbarn. Bor på landet vid kusten i hus.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela