Anna-Lena Heydar

NEJ, det är inte ok

Publicerad 2011-10-08 09:28:33 i Allmänt

Jag blir så förbannad och besviken. För en gångs skull står jag och Hans Jonasson på samma sida!?! Visst är det bra att Juholt direkt betalar tillbaks det som han har fått ut för sitt boende, men jag kan inte acceptera att någon säger att han/hon inte visste vilka regler som gällde.  Många andra förstår att det inte är ok att låta staten betala för sitt boende. Om man någon gång tvekar, välj det som känns rätt.

Jag tillhör inte dem som tycker att politiker ska behöva klä sig i säck och aska för att kunna se sina väljare i ögonen. Man tar på sig ett ansvar och ett arbete för att det demokratiska samhället, som vi har valt att leva i, ska fungera. För mig är det, det absolut bästa system som finns för att styra och leda ett land. Då måste vi också vara beredda att betala för att det ska kunna fungera. Alla har rätten och skyldigheten att engagera sig i det demokratiska systemet och då ska man också få ekonomisk kompensation för att man lämnar andra arbeten och lön åt sidan.

Det är däremot inte ok att utnyttja sin politiska karriär för att ta ut ekonomisk ersättning för vad som helst. Och det är dessutom viktigt att ta ansvar för att det demokratiska systemet ska kunna fortleva och utvecklas på ett sätt som känns rätt hos det stora flertalet. Det känns inte rätt att få en gratis lägenhet i Stockholm för det stora flertalet. Många ungdomar och vuxna har ett rent helvete att hitta boende i Stockholm, och tvingas betala pengar under bordet för ett hyreskontrakt eller tacka nej till ett hyreskontrakt för att man inte har råd att betala under bordet. Att då se hur politiker tar sig förmåner som ingen annan har, sticker i ögonen och skapar ett avstånd till politiken. Det har inget demokratiskt land råd med.

Om

Min profilbild

Anna-Lena Heydar

Gift sedan 38 år. Har två vuxna barn och två barnbarn. Bor på landet vid kusten i hus.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela