Anna-Lena Heydar

räntor och andra pengafunderingar

Publicerad 2011-07-27 16:27:47 i Allmänt

Satt på banken idag och diskuterade omläggningen av ett huslån. Hur kommer räntorna att utvecklas framöver? Det finns väl alltid ett mått av osäkerhet, men idag är det nästan omöjligt att säga hur det kommer att se ut ens imorgon. Vad händer med USA och hela världens banksystem om kongressen inte kommer fram till en kompromiss? Vad händer om inte södra Europas länder orkar sig igenom skuldkrisen? Här sitter vi och funderar över hur vi ska placera vårt lån. Dagens i-landsproblem?

proportioner

Publicerad 2011-07-26 07:37:30 i Allmänt

Att högerextremister står för lejonparten av alla terroristhandlingar i Europa, har många vetat länge. Ändå är det inte de som hängs ut i pressen. Varför? Några journalister har ägnat sina liv och gärningar för att kartlägga och informera om denna starka kraft i vårt samhälle.  De har lyckats att bli utnämnda till "specialister", men inte har resten av media förstått omfattningen av och riskerna med att ignorera hotet. Istället har de stora flertalet tidningar och annan media stärkt högerextrema krafter genom att fokusera på den lilla grupp muslimer som begår terrorattentat.

Må den som är helt utan skuld kasta första stenen. Det finns många som borde besinna sitt ansvar i det som nu händer. Inte bara attentatet i Oslo, utan också SDs och andra främlingsfientliga partiers valframgångar (den som utförde attentatet har mailat sitt manifest till alla dessa partier) och allt vardagsrasistiskt som uttalas på våra arbetsplatser om vår Europeiska humanism som sägs vila på kristen grund. Nazisterna fick stöd, om inte välsignelse, från katolska kyrkan för det förtryck och den förföljelse man utsatte dåtidens "muslimer" för (=judarna i Europa). I Sverige hissade en präst flaggan i topp när Olof Palme hade mördats.  Jag kan inte tycka att det ger uttryck för att just den kristna kyrkan har gått i bräschen för någon humanistisk grundsyn.

Det är den typen av stöd som ger högerextrema krafter möjlighet att växa och känna sig "utvalda" att utföra terroraktioner. Om någon ska pekas ut som skyldig så är det vi alla. Må den som är helt utan skuld kasta den första stenen.

spekulationerna fortsätter....

Publicerad 2011-07-23 09:44:30 i Allmänt

När man nu vet att det var en landsman som utfört det fruktansvärda dåd som skakar hela Norden, fortsätter spekulationerna om motivet och vilka krafter som ligger bakom. Det är kanske naturligt att vilja veta mer, men det blir ändå bara spekulationer. Tills polisförhör och utredning är klar finns det ingen som kan svara på alla frågor.  Vi måste helt enkelt vänta och istället ha fokus på att vara där för alla som är drabbade eller bara ledsna och oroliga.  Det är tid att sörja.

Oslo

Publicerad 2011-07-22 22:06:25 i Allmänt

Det känns lite konstigt att man spekulerar vilt kring attacken i Oslo. När jag hör att en ensam man utklädd till polis har öppnat eld på SSU-läger, låter det som en ensam galning? Ändå verkar alla helt inställda på att Mellanösterterrorister är ansvariga. Eftersom en person är gripen, kommer vi förhoppningsvis få veta sanningen.
Oavsett, är det en sorg för så många människor i vårt älskade grannland.

sommarfest

Publicerad 2011-07-19 23:24:43 i Allmänt

En härlig sommarfest med trevliga vänner, kan det bli bättre? nej jag trodde väl inte det. Det är så fantastiskt att få en hel dag, kväll och natt som är helt magisk. Vackert väder, trevligt umgänge, bra musik ... Det kan bli en tradition som återkommer varje sommar.

En dag kvar till semester.

Publicerad 2011-07-05 20:38:49 i Allmänt

Imorgon har jag mitt sista inbokade möte före sommaren. Det innebär ju inte automatiskt att jag inte kommer att få något inbokat efter det, men det känns ändå som semestern är på g. Härliga kvällar på altanen och i växthuset väntar.

Om

Min profilbild

Anna-Lena Heydar

Gift sedan 38 år. Har två vuxna barn och två barnbarn. Bor på landet vid kusten i hus.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela