Anna-Lena Heydar

vårrusig

Publicerad 2014-03-23 12:02:11 i Allmänt

Första joggingrundan gick i långsam takt men förvånansvärt bra med tanke på att jag knappt har sprungit sedan förra våren. Sommaren 2013 var ingen bra sommar för min del. Jag fick bältros i början på sommaren och var rätt utslagen även under våren, utan att veta varför. Nu finns det ingen ursäkt längre och därför åkte äntligen joggingskorna på i dag morse. Nu har vägen mot en bättre flås börjat.

Tankar till morgonkaffet

Publicerad 2014-03-21 08:03:34 i Allmänt

Idag är det första dagen på det nya året i delar av världen. Jag kan tycka att det är en bra tid att ha just nyårsfirande. Allt ute i naturen är förnyelse och uppvaknande. Idag såg jag de första tête`à tête påskliljorna slå ut sina solgula blommor intill berget. Tillsammans med de blålila krokusen bildade de nästan svenska fraggan, en lätt nationalistisk känsla.  Nåja. våren väcker alltid en massa känslor till liv.
Jag väntar fortfarande på att få se den första strandskatan och höra ejdeerhannarnas oooande, men det kommer väl tids nog, Våren är en längtans tid.

Nowroz mobarak

Publicerad 2014-03-20 07:40:33 i Allmänt

Så var ännu ett år slut. Alla iranier, afghaner, kurder med flera tillönskas ett gott nytt år. Må er del av världen få känna fred och frid, låt alla barn få framtidshopp. lika högt som hoppen över eldarna på chahar shambe suri. Eide-tan-mobarak!

12;e plats

Publicerad 2014-03-19 07:33:34 i Allmänt

Valberedningen i Bohusläns partidistrikt har nu gjort sitt arbete. Jag får tacka för förtroendet att bli föreslagen på 12e plats på riksdagslistan. Det är väl knappast troligt att vi får 12 platser i riksdagen detta val, men visst ska vi sikta på att ta åtminstone 5 platser. Vilket är vad vi har haft i våra bättre valresultat. Då kommer Mohamed Hama Ali att få en plats tillsammans med Petra Ekerum, båda två unga och engagerade politiker.
Nu börjar valrörelsen på allvar.

Hotet mot media och det fria ordet

Publicerad 2014-03-12 07:50:26 i Allmänt

Journalister lever ett farligt liv i många länder. Gårdagens rapportering om det fruktansvärda dådet i Kabul mot Sveriges Radios utsände Nils Horner, är tyvärr inte en enstaka, lösryckt händelse. Många journalister fängslas och mördas för att tysta rapporteringen. Sanningen är farlig för diktatorer, grupper med maktambitioner och andra som vill verka i det tysta. Knivöverfallet i Malmö är ett uttryck för samma sak. Demonstranter ska skrämmas till tystnad.
Det är en farlig utveckling, men motdemonstrationerna i Sverige visar att de krafterna ännu inte har fått någon maktposition att tysta de som höjer rösten. Vi måste fortsätta kampen för att alla medborgare ska få höras. Vi måste också stå upp för en fri nyhetsrapportering.

vårsådd

Publicerad 2014-03-04 07:22:14 i Allmänt

Äntligen har det blivit dags att börja förså tomater och andra fröer inför sommarens växtsäsong. Det har kliat i fingrarna länge, men nu är de i jorden och längtan på att få se grönskan spira är stor. I trädgården har snödropparna och några scilla hittat upp i vårvädret. Även narcisserna är på väg upp och flera buskar har knoppar som väntar på vårsolens värme. Tulpanerna i vasen på köksbordet får förebåda vårens ankomst.
 

Ukraina

Publicerad 2014-03-03 08:13:01 i Allmänt

Spänningen stiger i Ukraina och den här gången har det tyvärr inget att göra med Schlagerfinalen. Det känns overkligt att se de ryska soldaterna "smyg-ockupera" Krim-halvön. på  ytan helt lugnt och stilla. Livet går vidare som om inget hänt och de vackra vyerna på teveskärmen nästan lockar till turistbesök. Journalisten får stanna utanför en militäranläggning för att åtminstone få några soldater på bild, men ändå går det inte att få bilden av en ockupation att riktigt framkomma som verklig.
 
Det kalla krigets retorik är väldigt nära. Politiken balanserar på slak lina och nu gäller det verkligen att inte falla ner. De folkliga protesterna i Ukraina har varit legitima, men det är långt ifrån en enad front som stått på torget. Svoboda (nationalistiska/fascistiska partiet) har en stark röst, och det borde oroa både öst och väst. Att det också funnits inblandning från och stöttning utifrån är också en oroande faktor. Den demokratiska processen har inget att vinna på om tonläget höjs i detta känsliga läge.

Om

Min profilbild

Anna-Lena Heydar

Gift sedan 38 år. Har två vuxna barn och två barnbarn. Bor på landet vid kusten i hus.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela