Anna-Lena Heydar

Nedräkning inför 1a Maj

Publicerad 2014-04-28 12:21:58 i Allmänt

Vårvärmen har kommit och det blommar överallt. En underbar tid av förväntan och tro på framtiden.
För människor över hela världen står Första Maj för hopp om en bättre framtid. Nedräkningen har börjat inför årets demonstration.

samtalskampanjen pågår

Publicerad 2014-04-26 21:24:24 i Allmänt

Idag har jag stått på stan och pratat men människor. När jag stod på stan första gången, kändes det lite jobbigt att vissa bara gick förbi och inte ville prata med mig. Jag förstår ju att inte alla har kommit till stan för att prata politik utan har helt andra saker de ska göra. Då är man kanske inte så intresserad av att bli stoppad av politiker som vill prata om EU-parlamentsval.
 
Efter många års vana känner jag mig inte längre så ledsen över att inte alla vill prata med mig. Istället är jag väldigt glad över alla som faktiskt stannar och tar sig tid, trots att de har annat att göra. Idag har jag haft många bra samtal och fått massor av tips och ideer att ta med mig i det fortsatta arbetet. Det känns att valrörelsen är igång och vi ska fortsätta prata med människor även när valen är över, för det ger så mycket tillbaks. Det är genom möten som utveckling sker.

Första Maj

Publicerad 2014-04-16 07:14:42 i Allmänt

Första maj har sedan 1890 firats med demonstration och politiska paroller av arbetarrörelsen i Sverige. Det är många som fått och får sätta sina liv i fara för att få demonstrera och uttrycka sina åsikter på denna internationellt erkända dag. För oss som, sedan barnsben har gått i demonstationståget och känner ett särskilt ansvar för att demonstrera ochså för de som inte kan eller vågar,är det en viktig dag. En festdag för att fira att vi i vår del av världen inte längre behöver vara rädda för att skjutas eller attackeras av polis eller av politiska motståndare.
 
Det är därför med bestörtning som jag och många med mig ser att Svenskarnas Parti försöker göra Första Maj till sin demonstrationsdag. En rörelse som står för värderingar helt skilda från den arbetarrörelse som kämpat för internationell solidaritet och alla människors lika rättigheter på just Första maj. Det är oerhört provocerande. Svenskarnas Parti är ett nazistiskt parti som marscherar rakt över människor, utan att titta åt varken höger eller vänster.
 
På det lokala planet har ett borgerligt parti, KD, valt just Första maj för att ha sin Familjedag. Utan att på något sätt vilja blanda ihop dessa båda partier, så har jag reagerat på att de väljer just Första Maj för en sådan manifestation. Det står naturligtvis alla demokratiska partier fritt att anordna vilka aktiviteter de vill, på vilken dag de än väljer. Men visst förstår även en kristdemokrat att Första Maj har en alldeles särskild betydelse för arbetarrörelsen?
 
I ett inlägg på Twitter och Facebook skrev jag om just dessa två HELT OLIKA aktiviteter, av två LÅNGT FRÅN VARANDRA stående politiska rörelserna. Just för att visa på kontrasten och bredden av rörelser som vill ta just Första Maj som dag för att sprida sina politiska budskap. Om någon missuppfattat och trodde att jag menat att de två är lika på något sätt, så ber jag tusen gånger om ursäkt. Det var verkligen inte min mening, utan just tvärtom.
 
Jag kommer att sluta upp i Första Majtåget som samlas på Kungstorget kl 10,30 för avmarsch klockan 11.00 till Museiparken. Där kommer Annelie Hulten att vara vår huvudtalare och jag hälsar alla hjärtligt välkomna att fira arbetarrörelsens dag tillsammans med LO och Socialdemokraterna i Uddevalla.

Relacom och telia

Publicerad 2014-04-14 13:30:57 i Allmänt

Det är så trevligt när man äntligen blir trodd och faktiskt får hjälp. Det är nu ganska många månader sedan vårt internet har fungerat ordentligt. Varje gång jag har felanmält har allting varit ok när telia har kontrollerat. När jag fick hjälp att installera modemet för ip-telefoni, frågade teknikern mig om jag har haft något problem med internet! Han hade konstaterat att det svajade väldigt. Så skönt att någon annan också sett vad jag sett, äntligen.

Sedan blev det väldigt tyst igen och ingen hörde av sig om vilka åtgärder som skulle vidtas för att rätta till problemet. Fick ta ny kontakt och Halleluja, idag var de här och hittade felet någonstans i skogen. Nu håller vi hummarna för att det håller tills vi får klart vårt fibernät.
 

Torgmöte och kalla fingrar

Publicerad 2014-04-12 17:47:52 i Allmänt

Det var rejält kallt på stan idag och vi fick hålla i både tält och annat så att det inte blåste iväg. En extra kyla grep oss när sverigedemokraterna slog upp sitt bord bredvid oss. Värmen steg när alla br
Det var rejält kallt på stan idag och vi fick hålla i både tält och annat så att det inte blåste iväg. En extra kyla grep oss när sverigedemokraterna slog upp sitt bord bredvid oss. Värmen steg när alla bra samtal drog igång och med hjälp av lite kaffe kunde jag till och med värma fingrarna tillräckligt för att skriva mitt namn och kontaktuppgifter till eventuella nya medlemmar och intresserade.

Dikt

Publicerad 2014-04-11 09:32:18 i Allmänt

Sitter och läser Tranströmer och vill dela med mig
 
Minnena ser mig
 
En junimorgon då det är för tidigt
att vakna men för sent att somna om.
 
Jag måste ut i grönskan som är fullsatt
av minnen, och följer mig med blicken.
 
De syns inte, de smälter helt ihop
med bakgrunden, perfekta kameleonter.
 
De är så nära att jag hör dem andas
fast fågelsången är bedövande.

Romernas nationaldag

Publicerad 2014-04-08 11:28:00 i Allmänt

Idag är det, enligt uppdateringar på Twitter och Facebook, romernas nationaldag. I ljuset av den händelse som rapporterades i media nyligen, så förstår man att många uppmärksammar denna dag idag. Det är alltför många fomer som råkar ut för diskriminering och ohövligt bemötande i vardagen.
Ibland kan jag fundera över om det är samma personer som också bemöter andra medborgare med tråkig attityd, som tar chansen att bete sig riktigt illa när de ser att det är en person som kanske andra också ser som udda?  Man kan hoppas att reaktionerna blir lika starka när det händer nästa gång och att personer som finns i närheten också ingriper till förmån för den som drabbas. Det är det enda sättet att få slut på trakasserier och diskriminering.

kongresstider

Publicerad 2014-04-04 11:14:12 i Allmänt

Imorgon drar Bohuslänssocialdemokrater igång distriktskongress på Smögen. Det blir roligt att träffa alla partikamrater och diskutera hur vi lägger upp valrörelserna tillsammans. Som kompensation för att hela helgen troligen mest kommer att spenderas inomhus, tänker jag ta en tur till Vägeröds dalar idag och njuta av blåsippeprakten tillsammans med hunden och eventuella besökande.

Om

Min profilbild

Anna-Lena Heydar

Gift sedan 38 år. Har två vuxna barn och två barnbarn. Bor på landet vid kusten i hus.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela