Anna-Lena Heydar

Äntligen

Publicerad 2012-05-21 07:59:32 i Allmänt

Så kom då sommaren äntligen. Alla plantor har kommit ut i växthuset och hela helgen gick till strandstädning och trädgårdsarbete. Underbart. Några fikapauser i växthuset har det också hunnits med, så jag är totalt och fullständigt nöjd med helgen.
Att den lilla buketten med liljekonvalj doftar himmelskt på köksbordet när jag äter min frukost på måndag morgon innan livet varvar upp igen, är en bonus.

Höst eller vår?

Publicerad 2012-05-14 08:54:22 i Allmänt

När man tittar ut genom fönstret idag är det svårt att säga om det är höst eller vår. Eller kanske inte ändå? Det är ju inte så fin skir grönska på hösten. Man har väl ändå rätt att vara lite otålig på att vårvädret också ska hinna ikapp och värmen återvända. Det är mitten på maj och jag vill börja så och sätta ut alla plantor som står och väntar på vardagsrumsbordet. De ser också otåliga och ut, med sina utsträckta halsar som tittar längre och längre ut genom fönstren mot friheten. Snart.....

regnet det bara öser ner....

Publicerad 2012-05-11 07:51:24 i Allmänt

Det verkar som om jorden inte kan ta emot mer vatten nu. Pölarna växer och det rinner vatten överallt. Min farbror sa en gång att det aldrig kan regna för mycket före midsommar? Det var naturligtvis i perspektivet att potatisen och annat som ska växa, behöver allt regn den kan få innan sommarens torka (vi får väl ändå hoppas att solen kommer att dominera) slår till. Och visst ser det ut som om naturen trivs och frodas. Det är så grönt att det nästan gör ont i ögonen. Tror att jag ska ta vägen över Orust när jag åker hem från Göteborg idag, så att jag får åka genom bokskogen vid Eriksberg.

Tomatproblem

Publicerad 2012-05-10 09:06:51 i Allmänt

Det börjar bli trångt på bordet i vardagsrummet. Tomatplantor, squash och annat har invaderat utrymmet och nu börjar det bli dags att få flytta ut. Än är det lite för kallt för att få komma ut i växthuset, så det lär nog få vara så här några veckor till. Helgen får ägnas åt omplantering och avhärdning, grävning och rensning i rabattater och sist men inte minst är det dags att gräva om komposten. Bråda tider i trädgårdslandet.

1a maj

Publicerad 2012-05-01 08:24:29 i Allmänt

Sonen är så otålig på att få komma iväg till demonstrationen att han väcker oss ur  vår skönhetssömn (och tro mig, den behöver vi). Solen skiner och det blåser tillräckligt för att de röda fanorna ska vaja vackert i vinden. Det kommer att bli en fin 1a maj.
Efter demonstrationen blir den hem och fortsätta jobbet i grönsakslanden. Visserligen tjuvstartade jag och satte potatisen en dag för tidigt men det är mer kvar att göra. Vårbruket är i full gång.

Om

Min profilbild

Anna-Lena Heydar

Gift sedan 38 år. Har två vuxna barn och två barnbarn. Bor på landet vid kusten i hus.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela