Anna-Lena Heydar

kan en sd-ledamot äta pizza?

Publicerad 2012-04-27 18:38:07 i Allmänt

Vi hade en rolig diskussion idag. En vän hade sagt till en sd-väljare att han inte fick beställa pizza eller kebab. Sd-väljaren hade inte riktigt förstått vad han menade men fick till slut medge att det inte var så mycket mat som faktiskt var helt svensk. Tänk vilken tråkig diet det innebär!

fascismens ansikte

Publicerad 2012-04-21 04:08:56 i Allmänt

Det leende som provoserar och upprör så många, får mig att inse hur den fascistiska ideologin kan avhumanisera medmänniskor så till den milda grad, att en massmördare kan se sig själv som offer och hjälte.  Det är viktigt att förstå att de strömningar som idag finns i vårt samhälle och som yttrar sig i att SD kommit in i riksdagen samt att vi sitter klistrade vid nyhetsrapporteringen från rättegången mot Breivik, är sammankopplade.  Inte så att jag menar att sd anhängare är massmördare. Det vore förskräckligt.

Å andra sidan känner jag igen mig i den berättelse som lästes upp i rätten och där en kvinna namngavs och blev exempel på det som skulle utrotas, eftersom hon fött barn som inte var rätt färg. Det är en åsikt som är vanlig bland sd-väljare och som jag fått höra i telefonluren mer än en gång av människor som delar den världsbild som massmördaren har. Han har, gång på gång, fått bekräftelse på att hans analys är sann och delad av många. Han är inte ensam utan en del av ett större sammanhang. Därför är det viktigt att ta till sig att detta är bara ett av fascismens ansikte som vi ser leende i Oslos rättssalar.

Pang!

Publicerad 2012-04-16 08:18:58 i Allmänt

Det var en champagnekort som exploderade.
Efter många slitsamma år med ansökan om att få anlägga en avloppsreningsanläggning i viken, har vi fått jackpott. På flera sätt. Ansökan har beviljats och vi är nu i full gång med arbetet, även om entreprenören tillfälligt har tagit en paus (hoppas att han är tillbaka på plats idag eller imorgon för att gräva för verket). Dessutom fick vi nyligen veta att vi fått pengar från Vattenmyndigheten, Länsstyrelsen!!! When it rains, it pours, som engelsmännen säger.

Vatten

Publicerad 2012-04-09 10:03:45 i Allmänt

Det är inte förrän man inte har det, som man inser hur viktigt det är med vatten. Pumpen la av mitt i Påskhelgen och vi fick inte tag på rörmokaren. Kris. Turligt nog kunde vi hämta hinkar med vatten hos brodern, som bor intill. Det blev en halv dag med vattenransonering innan vi lyckades få igång pumpen igen (på egen hand!). Lite eftertanke så här i Påsktider.

Om

Min profilbild

Anna-Lena Heydar

Gift sedan 38 år. Har två vuxna barn och två barnbarn. Bor på landet vid kusten i hus.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela