Anna-Lena Heydar

Grundskolan

Publicerad 2013-09-30 08:53:00 i Allmänt

Björklund försöker göra frågan om färre elever i de lägre årskurserna till en fråga om tillgång på grundskolelärare. Det är fel. En beräkning visar att det nästa år kommer att vara överskott av grundskolelärare, vilket ju innebär att skolan kan göra mindre klasser om man tillför resurser. jamforutbildning.studera.nu/arbetsmarknad/omrade/grundlarare-278 Hellre fler lärare i skolan än jobbskatteavdrag.

Bistånd?

Publicerad 2013-09-24 08:07:04 i Allmänt

Att den moderatledda regering använt biståndspengar till annat än det som vanligtvis ingått i bistånd, är sedan länge känt. Bistånd har fått en allt vidare definition. Man har bland annat renoverat ambassader med biståndspengar och av biståndsramen på 38,4 miljarder för nästa år, beräknas 6,5 miljarder att gå till flyktingmottagande i Sverige! Nu kan man väl ändå säga att botten är nådd. Det visar sig nu att före detta biståndsministerns och hennes statssekreterares löner på över 200 000 per månad (totalt under perioden 20 miljoner kronor) har finansierats av biståndspengar. Pengar som ska gå till att stödja de allra fattigaste i världen. Utrikesminister Carl Bildt tycker att det är helt i sin ordning. Det tycker inte vi socialdemokrater. Vi kräver att biståndsbudgeten ska användas till bistånd.

Registrerad?

Publicerad 2013-09-24 07:29:32 i Allmänt

Polisens registrering av människor i olika grupperingar tar obehagliga former. Vad ska man använda ett register över människor med romsk härkomst till? Det är väl inte släktforskning vi betalar vår poliskår för. Kanske finns det anledning att göra den typen av kartläggningar i vissa grupper, under vissa förutsättningar, men med IB affären i åtanke borde polisen ha lärt sig att det sällan är en framgångsrik metod för att ta fast brottslingar. En metod som fungerar är att gå utanför kontoret och vistas på offentliga platser. Det kan till och med räcka med att gå utanför polishuset. Nyligen haffades en trio som turnerat runt och bestulit äldre personer i hela Europa, just för att polisen tog sig en paus i skrivbordsarbetet. Så ut och träffa människor istället för att sitta på sina rum verkar var ett råd som polisen bör ta till sig.

Idrott och jämställdhet

Publicerad 2013-09-23 07:38:24 i Allmänt

Rössö har sin fotbollsplan utanför stan men många spelare bor centralt. Det är svårt för alla föräldrar att skjutsa barn och ungdomar till alla träningar. Har man dessutom flera barn med olika klubbtillhörighet är det ibland övermäktigt att få vardagen att fungera. Jag förstår att klubben vill flytta sin verksamhet närmre sina medlemmar. När de större klubbarna pockar på politikernas uppmärksamhet, verkar inte gensvaret dröja. Till och med färgen på läktarstolarna engagerar. Varför kommer då inte toppolitikerna när Rössö ber de om ett möte? Tidningen insinuerar att det är en fråga om kön. Jag vet inte om det är så enkelt, men visst kan man undra när Oddevold självklart ska få låna Agnebergshallen kostnadsfritt för sitt jubileum, när Rössö veckorna innan inte fått låna Rimnersvallen för en familjedag. Det verkar som det finns anledning till eftertanke.

Budgetpresentation

Publicerad 2013-09-19 07:41:46 i Allmänt

Att hävda ansvarstagande och samtidigt låna till att sänka skatten, är saker som inte går ihop. Kan bara instämma i ledaren i dagens tidning. Det räcker inte att ha utnämnelser (som dessutom mest beror på tidigare ekonomiska ledare) och en vision som visat sig inte hålla sina löften om arbete för stora grupper. Nu behövs det ett ledarskap som pekar framåt och som vill lösa de utmaningar vi står inför. I den första debatten mellan Reinfeldt och Sveriges nästa statsminister, Stefan Löven var det lite stressat och jag tycker inte att man fick tillräckligt med tid för att debattera. Reinfeldt och hela regeringen har ju allt sedan de tog över valt att inte ställa upp i debatter. Det är ett faktum som inte de flesta är medvetna om och vi socialdemokrater får alltid höra att vi syns för lite. Det är inte lätt att synas i media om man inte får debattera med sin motståndare. Förhoppningsvis kan inte den nuvarande regeringen gömma sig och slippa debattera sin politik längre.

Kyrkopolitik

Publicerad 2013-09-16 14:54:45 i Allmänt

Så här dagen efter kyrkovalet kan vi konstatera att sd har gått framåt. Det gör mig än mer irriterad över en anställd på Kyrkans tidning (tror den heter så) som menade att det var för mycket fokus på saker som redan "är bestämda", så som homoäktenskap och kvinnor som präster. Det kan aldrig vara självklart att saker förblir som de är, allra minst om krafter som sd och likasinnade får ta över i beslutande församlingar.

Sätter kaffet i halsen

Publicerad 2013-09-13 09:21:16 i Allmänt

Det är inte bra att börja dagen med att sätta kaffet i halsen. Ett helt uppslag om "Kulturskolans kris" i tidningen, inklusive intervju med ansvarigt kommunalråd/nämndsordförande. Att det har varit en konflikt på skolan är väl redan allmänt känt samt att den har resulterat i att rektorn har fått andra arbetsuppgifter. Nu har en tillförordnad chef tillsatts för att få lite arbetsro och en nystart. Jag har full respekt för att tidningen följer upp vad som händer och att man intervjuar ansvariga tjänstemän och politiker. Det som upprör mig är att ansvarige politiker inte tar det ansvar som åligger denne, utan svarat som om han inte vet något om vad som händer? Man kan undra över det politiska ledarskapet som så fullständigt hänger ut sin förvaltning och förvaltningschef till allmänt ifrågasättande. Det skapar inte den arbetsro och nystart som Kulturskolan förtjänar.

Om

Min profilbild

Anna-Lena Heydar

Gift sedan 38 år. Har två vuxna barn och två barnbarn. Bor på landet vid kusten i hus.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela