Anna-Lena Heydar

Koster i höstrusk och mysigt inomhus.

Publicerad 2010-10-31 07:11:32 i AllmäntFavorit i repris! "Mitt" kallbadhus och Kosterfärjan som bonus.Från regnväder in i det härliga halmhuset och restaurangen på Kosters Trädgårdar, där vi åt en underbar Squashsoppa med hembakt bröd och höstens sista tomatsallad. Ta en tur dit om ni inte har varit där redan. Sedan ut i höstrusket igen för resa till Strömstad i gungande sjö. En härlig utflykt i höstmörkret.

Muta?

Publicerad 2010-10-30 09:46:01 i Allmänt

Det har pratats mycket om mutor den senaste tiden. En tjänsteman (eller var det kanske flera?) har låtit hyresgästerna i Göteborgsbostäder betala för eget husbygge.  Där var det inte tal om att släta över och prata om förmildrande omständigheter.

De allra senaste dagarna pratas det om var gränsen går för muta när det gäller riksdagsledamöter. Är det ok att våra folkvalda låter privata intressen betala för en studieresa, som dessutom är anordnad av densamma? Kan det inte kännas som dubbelt olämpligt? Att andra riksdagsledamöter ställer sig bakom och försöker släta över, gör det bara än mer oroande. Visst vet vi att lobbyister är aktiva för att påverka de beslut som tas (och visst lyckas de både en och två gånger?), men att det är så utbrett och accepterat inom riksdagskåren, tror jag inte att väljarna har varit medvetna om.

Min inställning är att, om det är nödvändigt och önskvärt att delta i en konferens skall detta finansieras av och sanktioneras av Riksdagen själv. Det kan inte vara rätt att låta sig "köpas" av speciella intressen när man sitter i en sådan position. Att vara folkvald kräver respekt för uppdraget. Att så många låter sig bjudas är inte något argument,  tvärtom. Dags att rensa upp?

Publicerad 2010-10-25 15:49:58 i Allmänt

Ja på onsdag är det dags igen. En fairtrade-fika på jobbet, hemma eller med kompisarna på stan?

Å nej!

Publicerad 2010-10-22 08:16:41 i Allmänt

Inte snö redan! Jag vill inte ha vinter ännu, och det blir det väl inte riktigt heller, om man får tro väderprognosen. Det var, hur som helst, inte kul att köra hem igår. När mannen körde hemåt, ännu lite senare, var det nästan så att han fick stanna (om det nu hade gått att få stopp i halkan?) och vända om. Han tog sig till sist hem. 

Vi hade diskuterat vinterdäcksbyte men kommit fram till att det inte var någon panik. Det var panik igår men idag skall det ju bli varmare igen? Lika bra att byta i alla fall, tycker jag. Vi som bor på landet är ju så beroende av att kunna ta oss med bilen dit vi behöver. Visserligen går det buss men inte så ofta från vår lilla hållplats och till Lysekil, dit jag skall idag, får man tråckla sig, antingen via Östersidan och sedan med KalleVille till Lysekil, eller via Bokenäs och vänta på en Lysekilsbuss (de är inte tidsanpassade åt det hållet!). Inte helt lätt. Jag är glad om snön hinner smälta bort lite innan jag skall ge mig av.

magsjuka

Publicerad 2010-10-19 07:24:03 i Allmänt

Det är inte roligt att vara sjuk. Magsjuka är en sjukdom som jag inte önskar min värsta ovän. Har legat/sprungit ett dygn och är nu ganska trött. Mår dock bättre och har sovit gott inatt. Det enda som är postivt med magsjuka är att det ofta går väldigt fort över.

slut på besöket.

Publicerad 2010-10-18 07:26:20 i Allmänt

En trevlig men intensiv helg tog slut och nu börjar arbetsveckan igen. Detta är den tid då allt händer samtidigt och man skulle behöva dubbelt så mycket tid varje dag. Bosnienbesökarna åker idag tillbaks till Busovaca och vi kommer att sakna dem. Det är fantastiskt roligt att träffas och det är alltid för kort tid för att hinna med allt. Jag tror att de har haft roligt och får med sig en massa nya tankar hem. Besöket i Skredsvik hos PRO var ett samtalsämne när vi åt middag tillsammans. De var imponerade av bredden på verksamheten.  Havets hus och besök med äggost och björnbär i Lysekil var också ett mycket uppskattat inslag.  Vi blir alltid så väl mottagna när vi hälsar på där och det var roligt att kunna svara med samma mynt.
N får vi hålla kontakten via det utmärkta mediet, internet.

Bosnienbesök

Publicerad 2010-10-15 09:01:47 i Allmänt

Förbereder besök från Busovaca, Bosnien. En grupp från det lokala ABF där kommer hit för att titta på vår verksamhet och ta med sig inspiration hem. Vi har under ett antal år fått förmånen att inspireras av deras entusiasm och framåtanda. Det har varit en fantastisk bekantskap med ett land som fortfarande har så mycket kvar av uppbyggnad efter ett uppslitande krig. Trots det är våra vänner i Busovaca fulla av energi och vilja att utveckla sig och sin stad. Det ger lite perspektiv på vår egen verksamhet och "små" bekymmer som finns här.

I höst var det val i Bosnien och Socialdemokraterna gick framåt. Det känns så roligt att de lyckats nå ut med sitt budskap om att alla folkgrupper ska jobba tillsammans för Bosnien. Socialdemokraterna är ett av få partier som har medlemmar från alla folkgrupper och inte gör skillnad på folk och folk. Här kan man se hur socialdemokratisk ideologi gör skillnad!  De inspirerar oss till att göra ett bättre val nästa gång.

Höstjobb

Publicerad 2010-10-10 10:11:12 i Allmänt

Nu är alla potatisarna uppe ur jorden och snart har jag plockat alla squash och andra utegrönsaker. Tomaterna får hänga kvar ett tag till i växthuset. Det mognar inte lika snabbt längre men de små gula kvisttomaterna ger fortfarande en handfull om dagen. Det blir väl till att göra en grön tomatpaj med resten. Det har varit en ganska god skördesommar.

Äpplena ligger i en stor flyttkartong i växthuset. Det luktar musteri när man öppnar dörren! En underbar doft. De kommer nog att räcka fram till vintern trots att vi gjort äpplejuice nästan varje morgon.  Det smakar ljuvligt syrligt och gott.  Den sista pumpan ligger också och väntar i växthuset på att få bli paj och gryta. 

Det börjar bli kyligt på morgonen nu och jag funderar om det inte snart är dags att flytta in en del känsligare växter. Palmerna och papayan är ju inte vana vid svensk höstväder. En höstsöndag i trädgården.

Zumba

Publicerad 2010-10-07 20:59:14 i Allmänt

Grannen har bjudit in till Zumba ikväll.  Sex koncentrerade kvinnor i ett vardagsrum.  Så roligt och svettigt har jag inte haft på länge.  Snart kommer vi att klara stegen också. Då kommer det att svänga ordentligt.

Skylla ifrån sig

Publicerad 2010-10-04 07:53:30 i Allmänt

Nog är det konstigt att den borgerliga regeringen skriker på varg, när de själva försatt sig i den situationen? Att de valt att regera i minoritet är ju inte socialdemokraternas fel. Men likväl försöker de få det till att det är socialdemokraternas fel att Sverigedemokraterna skulle få en vågmästarroll! Det går inte ihop.
Det är de borgerliga partierna som har satt sig i knät på Sverigedemokraterna och ingen annan.

Om

Min profilbild

Anna-Lena Heydar

Gift sedan 38 år. Har två vuxna barn och två barnbarn. Bor på landet vid kusten i hus.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela