Anna-Lena Heydar

akademiker och arbetare

Publicerad 2014-10-06 10:51:31 i Allmänt

Vår regering har, till min glädje, annonserat att de yrkesförberedande utbildningarna igen ska få den bredd och djup som krävs för att kunna studera vidare på universitet och högskola. Det är visserligen ingen överraskning, men visst är det underlig att de folkpartistiska företrädarna Björklund och Tysklind kan kalla detta för att nedervärdera yrkesutbildningarna?!
 
Skillnaderna mellan akademiker och arbetare har förändrats avsevärt de senaste årtiondena, även om den borgerliga regeringen har försökt att återskapa klyftorna. En byggarbetare eller livsmedelsarbetare måste klara en datoriserad och teknologiskt avancerad arbetssituation, likaväl som en akademiker. När den borgerliga regeringen tog bort de teoretiska inslagen i yrkesutbildningarna, fick vi se ett minskat antal sökande till just dessa utbildningar. Unga idag vet att de kommer att få ett mer varierat arbetsliv och alltså behöver stå rustade för att vidareutbilda sig under sin livstid. Att då ta bort de möjligheterna är rent ut sagt korkat. 
 
Våra unga har rätt att få känna att vi tror på dem och vill satsa på att rusta dem för ett rikt och varierat arbetsliv och privatliv.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anna-Lena Heydar

Gift sedan 38 år. Har två vuxna barn och två barnbarn. Bor på landet vid kusten i hus.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela