Anna-Lena Heydar

Första Maj

Publicerad 2014-05-01 06:14:35 i Allmänt

Äntligen är det då Arbetarrörelsens stora dag. Första Maj.
En dag som står för Frihet, Jämlikhet och Solidaritet. Värderingar som är värda att kämpa för varje dag. Vi firar Första Maj för att hedra alla de som gått före oss coh bidragit till att skapa det samhälle vi har idag. Ett samhälle med demokrati, allm'än rösträtt, yttrandefrihet, religionsfrihet och pressfrihet. Det är saker som vi idag tar för givet, men som många människor fortfarande kämpar för.
Första Maj är också den dag då vi demonstrerar för Framtidens segrar. Idag känns det vikigare än någonsin. 
Svenskarnas Parti marscherar i Jönköping idag. Ute i Europa går nationalistiska, nazistiska och fascistiska partier framåt i valen. Men tillsammans kan vi kämpa för ett annat Europa. Ett Europa och en värld som vilar på de värderingar som just Första Maj står för; frihet, jämlikhet och solidaritet.
Den 25 maj väljer vi vem som ska styra Europaparlamentet. Tillsammans med våra socialdemokratiska vänner i Europa har vi en möjlighet att skapa en röd majoritet.
Den 14 september går vi till val för Riksdagen, regionen och kommunen. Vi ska kämpa hela vägen för valseger även i de valen. Och om vi får röd majoritet i Europa, Riksdagen, regionen och i Uddevalla kommun, då kan vi bygga ett Grönt Folkhem som vilar på de värderingar som Första Maj står för, Frihet, Jämlikhet, Jämställdhet, Rättvisa och Solidaritet. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anna-Lena Heydar

Gifts sedan 38 år. Har två vuxna barn. Bor på landet vid kusten i hus.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela