Anna-Lena Heydar

ideologisk grund

Publicerad 2014-07-24 09:28:09 i Allmänt

Jag blir glad när jag läste insändaren från en moderat politiker i dagens tidning. Man kan ju undra varför? vi brukar ju oftast vara av olika åsikt i de flesta frågor, men inte i denna. Hen uttrycker vikten av den ideologi som ligger till grund för alla ställningstagande som man gör i vardagen. (politiker som människor i allmänhet)
När olika partier och grupperingar ställer upp i offentliga val och vill deklarera sig själva som "opolitiska" (speciellt gäller dett i kyrkovalet men jag noterar att det sprider sig även till andra val) måste man tänka till som väljare. Vad får jag om jag röstar på detta parti? Vilka värderingar ligger till grund för deras beslut? Visst kan man gå till val på en enda fråga och sedan sitta tysta i fullmäktige resten av tiden, som SD har gjort under två mandatperioder. Då får man som väljare värdera hur mycket man kan påverka alla frågor som avgörs i kommunfullmäktige. Man kan också som Uddevallapartiet (det nya) säga sig stå över det sk "politiska käbblet" och vilja driva politik för kommunens bästa? Är det inte vad alla politiska partier vill göra?
Naturligtvis grundar sig alla politiska beslut på vilken värderingsgrund som de styrande politikerna har. Vi socialdemokrater fattar våra beslut utifrån vår värderingsgrund (solidaritet, jämställdhet och jämlikhet) och andra partier utifrån sina väderingar. Jag kan förstå att väljarna och media tycker att det är viktigt med sakfrågor och om vi exempelvis ska bygga ett badhus nästa mandatperiod eller inte, men det är många beslut som ska fattas under en mandatperiod.
Jag instämmer därför helhjärtat i att det viktigaste ställningstagandet man ska göra som väljare är vilka ideologiska värderingar som ska styra utvecklingen av samhället efter valdagen. Om du vill ha ett mer solidariskt, jämställt och jämlikt samhälle bör du därför rösta på Socialdemokraterna.

Kommentarer

Postat av: Kio

Publicerad 2014-07-25 09:46:56

Så sant och bra!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anna-Lena Heydar

Gifts sedan 38 år. Har två vuxna barn. Bor på landet vid kusten i hus.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela