Anna-Lena Heydar

Heltider

Publicerad 2014-07-21 17:24:44 i Allmänt

Det är lite svårt att riktigt förstå den nuvarande majoritetens insändare i dagens tidning. Under åtta år har man haft chansen att visa att heltider i vården är ett prioriterat. Det som har hänt är att heltiderna har nedprioriterats, när underskotten växt inom socialförvaltningen. Jag tror att de som skriver under dagens insändare är ärliga när de säger sig vilja öka andelen heltider i vården, men det räcker inte med ord.
Vi socialdemokrater vill göra heltid till norm inom vård och omsorgyrken. Det ska naturligtvis gå att arbeta deltid, precis som i andra branscher, om man vill det, men det kan inte vara meningen att grundanställningen ska fortsätta vara deltid, med möjlighet till att önska mer tid (som beskrivs i dagens insändare). Om Sverige någon gång ska få en mer jämställd arbetsmarknad, är heltider som norm i alla yrken en viktig princip. 
Socialdemokraterna i Uddevalla går till val på att införa heltider som norm i alla kommunens verksamheter. Det går naturligtvis inte att göra över en natt, men med ett strategiskt, långsiktigt arbete (inte för långsiktigt ;-)) är vi övertygade om att det går. Delade turer och arbete alla veckans dagar för att få ihop en heltidslön att leva på måste förpassas till historiens skampåle, där det hör hemma.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anna-Lena Heydar

Gifts sedan 38 år. Har två vuxna barn. Bor på landet vid kusten i hus.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela