Anna-Lena Heydar

Arödsdal och andra utspel

Publicerad 2014-07-11 07:32:31 i Allmänt

Beslut om våra gemensamma resurser ska fattas i rätt forum och efter en korrekt hantering. Beslutet om att bygga om Arödsdals vård och omsorgsboende för att akut lösa boende för en grupp läkare från Syrien har inte fattats på detta sätt, även om det skulle ha varit fullt möjligt. På förmiddagen hölls det sista kommunstyrelsemötet före sommaren. Direkt efter mötet samlades den nuvarande majoriteten för att fatta beslut om Arödsdal! Varför tog man då inte upp frågan på kommunstyrelsens bord? Det är en relevant fråga. Svaret är pinsamt nog att man vill ha kortsiktiga politiska poänger på en fråga som har ältats i över ett års tid.
När kd dessutom försöker pådyvla oss socialdemokrater åsikter som vi aldrig har haft, blir det riktigt fånigt och blottlägger den desperation som råder. Flyktingars behov av boende ska aldrig behöva ställas emot behovet av vård och omsorgsboende. Båda behoven går att tillgodose utan att peka på vi och dem. Det är VI gemensamt som löser frågan.
Vi socialdemokrater har föreslagit Äsperödshemmet, som idag har stått tomt i ett år, som tillfälligt boende för asylsökande och flyktingar. Deta är visserligen byggt för att passa helt andra ändamål men i en akut situation är boende i korridor med gemensamt kök en övergångslösning och dessutom bättre än den akuta trångboddhet som råder i vissa stadsdelar.
När det gäller den långsiktiga lösningen på bostadsbristen har den nuvarande majoriteten haft två mandatperioder på sig och bara kommit fram med Attefallshuset! Det behövs en ny bostadspolitik som inte bygger på att villaägare blir hyresvärdar om vi ska kunna lösa bristen på hyreslägenheter.

Kommentarer

Postat av: Anna

Publicerad 2014-07-11 10:58:02

Klokt skrivet. Den fantastiska obefintliga bostadspolitiken gör att vi idag är tvungna att privat hyra en villa att bo i med en stor familj. Lägenheter med fem rum och kök finns inte att frambringa för en kostnad som offentliganställdas löner klarar, för i Uddevalla är de så få bostäder i den storleken att de sällan blir lediga. Det vi gör är att betala hutlöst mycket pengar där pengarna går rakt ner i fickan hos en privat hyresvärd! Skulle vi hellre vilja bo bättre? Då känner vi ändå att vi är lyckligt lottade, för boendet som var vårt innan, med kombinerat sovrum i vardagsrum. Fjärde våning utan hiss och tvättstuga med mögel hos en privatvärd i stan var sämre. Uddevalla måste hitta en bostadspolitik och ha lite mål där alla sorters boenden finns, trygga, och där barn har en yta att kunna läsa sina läxor i fred från stora bullriga men härliga familjer. Långt ifrån alla familjer har årslöner på banken till konstantinsats för att bygga eget. Människor behöver hem. Det är politik, och den bostadspolitik som drivits i Uddevalla har endast gynnat de med mycket pengar!

Svar: Kan bara instämma. Det behövs en politik som har som grund att alla har rätt till en bostad av god kvalitet.
Anna-Lena Heydar

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anna-Lena Heydar

Gifts sedan 38 år. Har två vuxna barn. Bor på landet vid kusten i hus.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela