Anna-Lena Heydar

Antisemitism och islamofobi

Publicerad 2014-08-04 10:26:10 i Allmänt

De outhärdliga bilderna från Gaza får mig att tvivla på människan. Det är naturligtvis fler än jag som undrar hur vi ska kunna stoppa detta fruktansvärda krig och elände. Boykottaktioner mot ockuperande och angripande stat? Stöd till de krafter på båda sidor som trots allt verkar för fred? En  starkare FN-aktion? Det är rent outhärdligt att inget tycks kunna få slut på den mardröm som människor i Gaza nu lever i.
 
Den reaktion som ingen har någon som helst nytta av är den antisemitism och islamofobi som blommar upp i hela världen. Judar som får hakkors målade på sina dörrar, muslimer som blir dödshotade, det kan aldrig accepteras av omvärlden. Vi måste stå emot de primitiva utbrotten av hat, i en tid som behöver mer förståelse, dialog och fredssträvanden än någonsin.
 
Det är när det känns som mest hopplöst som vi måste ställa oss tillsammans i världssamfundet och kräva ett stopp. En vapenvila är första steget men det behövs så mycket mer. Ett starkare tryck på de krafter som kan påverka. USA, Ryssland, Iran och andra länder i närområdet har en stor inverkan på det som sker. Att USA som enda land röstar emot sanktioner och fortsätter att sälja krigsmateriel till Israel mitt under brinnande krig är en fruktansvärd provokation. Det finns alltför många som tjänar på att konflikten fortsätter, alltmedan människor lider.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anna-Lena Heydar

Gifts sedan 38 år. Har två vuxna barn. Bor på landet vid kusten i hus.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela