Anna-Lena Heydar

Turkisk vår

Publicerad 2013-06-04 07:24:06 i Allmänt

De folkliga demonstrationerna till stöd för ett sekulärt samhälle fortsätter i Turkiet. Tyvärr verksar inte presidenten se något annat svar än våld. Vi har sett det förrut och vi kommer att få se det igen, med förödande resultat. Ingen vinner ett krig.
 
I Syrien rasar stiderna allt hetare och nu har även Hizbollah blandat sig in i kriget. Det bådar inte gott. Det som startade som ett folkligt uppror mot en tyrann, kan vändas i ett religiöst och etniskt blodbad (om det inte redan är det).  Och omvärlden ser passivt på. Visst kommer ett och annat uttalande om hur hemskt det är och att man borde sluta skjuta på varandra, men var är handlingskraften?
 
Såg andra avsnittet i serien om Irak-invasionen och ser samma mönster upprepa sig i land efter land. USA med allierade "stödjer" de demokratiska krafterna, men samtidigt är man livrädd för att demokratin ska leda till något som de inte kan kontrollera. Alltså drar man ut på processen och ger en massa motsägelsefulla budskap och agerar tvärt emot den retorik som man älskar att ta till, om hur viktigt det är att folket självt får styra sitt land. Hyckleri? Ja naturligtvis. Det handlar ju om världherravälde och då går allt före den enskilde medborgarens rättigheter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anna-Lena Heydar

Gift sedan 38 år. Har två vuxna barn och två barnbarn. Bor på landet vid kusten i hus.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela