Anna-Lena Heydar

Bassholmen - en pärla i Uddevalla kommun

Publicerad 2013-06-14 14:22:37 i Allmänt

Idag på förmiddagen gjorde presidiet i Skärgårdsbåtarna AB en liten tur ut till vår vackra ö - Bassholmen. Det låg en båt i gästhamnen och flera grupper var ute och gjorde strandhugg på sin paddlingstur. Tyvärr kunde vi inte erbjuda övernattning på gästhemmet förrän i september, men de fick i alla fall en liten titt in i det nymålade och delvis nymöblerade huset. 
 
Att äga en ö i Bohuslän är många människors dröm och vi Uddevallabor äger faktiskt tillsammans denna dröm. Det ideella arbete som lagts ner på öns alla gamla trähus är ovärderligt. I dagens tidning visas en annan fantastisk resurs i Uddevalla kommun, Villa Älvkullen. Den har också många ideella timmars arbete att tacka för sin nuvarande glans. Uddevalla har många medborgare som engagerar sig och ser till att vi andra får tillgång till dessa kulturskatter som vi gemensamt äger.
 
Jag träffar många, som bor i Uddevalla, men aldrig varit varken på Villa Älvkullen eller på Bassholmen. Jag skulle önska att många fler fick möjlighet att uppleva en båttur ut till Bassholmen och att få en känsla av skärgårdslivet, både i dåtid och nutid. Den strategi för Bassholmen som nu tas fram och förhoppningsvis antas av kommunfullmäktige under hösten, kommer att bli ett viktigt styrdokument för planering och genomförande av vad vi gemensamt vill använda ön till.  Uddevallaborna har en fantastisk gemensam resurs att förvalta och njuta av. Ta chansen att åka ut med Byfjorden till Bassholmen i sommar.  Bara resan ut är en upplevelse och ön är väl värd ett eller flera besök.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anna-Lena Heydar

Gift sedan 38 år. Har två vuxna barn och två barnbarn. Bor på landet vid kusten i hus.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela