Anna-Lena Heydar

PK?

Publicerad 2012-02-22 15:06:09 i Allmänt

När jag var liten betydde den bokstavskombinationen en bank. Idag är det inte Pk att säga vissa saker, eller snarare är det PK att säga vissa saker? Det har nästan blivit ett argument i sig. Du är så jävla PK. Alltså, du menar inte det du säger, eller har egentligen lite belägg för det du säger.

Speciellt i migrationsfrågor är det ett argument som slängs in lite här och var. Det är PK att säga att man är för mångfald, kan man få höra, speciellt från SD-sympatisörer. Jag hörde det på radion härom dagen. Att Reinfeldt, visserligen erkände att det finns problem med mångfald, men ändå höll fast vid att han tyckte att det var bra! Alltså, med undermeningen att det egenligen är självklart att det inte är bra. Man behöver inga belägg för det man säger, om man bara kastar in argumentet att motståndaren egentligen bara vill vara PK.

Tväremot vad dessa debattörer vill göra gällande så visar all forskning på att samhällen med mångfald har en högre tillväxt och ett rikare samhälle. Det är alltså inte bara PK att säga det. Det finns ett vetenskapligt fastställt samband. Kom med det argumentet i en debatt, eller är det inte riktigt PK?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anna-Lena Heydar

Gift sedan 38 år. Har två vuxna barn och två barnbarn. Bor på landet vid kusten i hus.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela