Anna-Lena Heydar

associationsrätt?

Publicerad 2012-02-06 21:53:32 i Allmänt

Dagens ledare av Susana Birgersson visar på vikten av att göra ett totalt och genomgripande kunskapslyft för sveriges borgerliga politiker och debattörer. Ena stunden har moderaterna drivit på kampen för allmän rösträtt, infört rösträtt för kvinnor och ATP. Nästa stund propagerar man för den viktiga rätten att få gå med i vilken fackförening man vill, för det är ju så viktigt med Facket!
¨
Det står var och en fritt att ansöka om medlemskap i vilken förening som man vill. Det står också varje förening fritt att avslå ansökan eller utesluta, om personen i fråga inte uppfyller de grundläggande krav som ställs i föreningens stadgar. Detta tycker inte skribenten är rimligt, eftersom det är så viktigt att få vara med i en fackförening.  Den som är ute på tunn is är ledarskribenten, inte Transport.

Det finns fristående Alfa-kassan för dem som inte är med i någon fackförening, så inte behöver man stå utanför a-kassesystemet. Eftersom vi har fri associationsrätt i Sverige står det ju var och en fritt att bilda egna fackföreningar, som ger utrymme för de värderingar som sverigedemokraterna står för.  Ett litet tips till ledarskribenten. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anna-Lena Heydar

Gift sedan 38 år. Har två vuxna barn och två barnbarn. Bor på landet vid kusten i hus.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela