Anna-Lena Heydar

Enkla förklaringar

Publicerad 2010-09-25 17:57:00 i Allmänt

Hörde en kvinna från en liberal tankesmedja försöka förklara sverigedemokraternas framgångar. Hon hävdade att övriga partier var skyldiga till att inte vilja diskutera invandrarpolitiken och var därför ansvariga för att främlingsfientliga har fått fäste. Expos representant svarade, helt riktigt, att det inte är sant. Invandrarpolitiken har diskuterats, både i denna och föregående valrörelser och däremellan.

Ett ifrågasättande av Aftonbladets (lite löjliga och naiva - hennes ord!) kampanj "vi gillar olika" kändes lika ihåligt. Speciellt när hennes egen förmåga att svara på hur man skall diskutera frågan istället, var att mångkulturella samhällen är "roligare". Det känns som om många vill komma fram och profilera sig i efterdyningarna av sverigedemokraternas framgångar. Kan det inte helt enkelt vara så att många människor är främlingsfientliga? Att många människor vill ha en enkel lösning på ett svårt problem?

Om vi slänger ut alla invandrare och man inser att sjuka och lågutbildade fortfarande hamnar utanför arbetsmarknaden och samhället, vem skall man då ge skulden?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anna-Lena Heydar

Gift sedan 38 år. Har två vuxna barn och två barnbarn. Bor på landet vid kusten i hus.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela