Anna-Lena Heydar

Alla dessa vårdexperter

Publicerad 2010-09-06 07:57:42 i Allmänt

Varken Emma Wange eller jag är troligen några experter på vilken vård som kommer att behövas i framtiden. Det händer så otroligt mycket hela tiden som utvecklar vården och som också håller oss friskare längre.  Det troliga är väl att vården inte kommer att se likadan ut i framtiden och att det kommer att ställas helt andra krav på flexibilitet än tidigare.

Jag är som sagt ingen expert på vård, men det verkar finnas hur många experter som helst så här i valtider. Att säga att varje sjukhus måste vara självständigt eller att vissa vårdavdelningar skall finnas på ett visst sjukhus tror, i alla fall jag är helt idiotiskt. Förändring är smärtsamt och när den görs över huvudet på personalen blir den ännu svårare att acceptera. Att förändring kommer att behövas även i fortsättningen kan vi nog vara säkra på. 

Att NU-sjukvårdens förändringsarbete har varit en genomgripande och svår process, kan vi nog alla vara överens om (experter som amatörer). Min förhoppning är att det förändringsarbete som inletts fortsätter och att vården får utvecklas med delaktighet från personal på alla nivåer i en mer jämn takt, så att alla hinner med.

Nu står primärvården inför samma genomgripande förändringsarbete och kvalitetssäkring. Det blir en stor utmaning som inte tillnärmelsevis har satt lika många hjärtan i brand som vår sjukhusbyggnads innehåll. Den vård som vi flertalet medborgare nyttjar är ju trots allt vanlig vårdcentral i förkylningstider, ändå är det traumasjukvården som väcker mest känslor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anna-Lena Heydar

Gift sedan 38 år. Har två vuxna barn och två barnbarn. Bor på landet vid kusten i hus.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela