Anna-Lena Heydar

Muta?

Publicerad 2010-10-30 09:46:01 i Allmänt

Det har pratats mycket om mutor den senaste tiden. En tjänsteman (eller var det kanske flera?) har låtit hyresgästerna i Göteborgsbostäder betala för eget husbygge.  Där var det inte tal om att släta över och prata om förmildrande omständigheter.

De allra senaste dagarna pratas det om var gränsen går för muta när det gäller riksdagsledamöter. Är det ok att våra folkvalda låter privata intressen betala för en studieresa, som dessutom är anordnad av densamma? Kan det inte kännas som dubbelt olämpligt? Att andra riksdagsledamöter ställer sig bakom och försöker släta över, gör det bara än mer oroande. Visst vet vi att lobbyister är aktiva för att påverka de beslut som tas (och visst lyckas de både en och två gånger?), men att det är så utbrett och accepterat inom riksdagskåren, tror jag inte att väljarna har varit medvetna om.

Min inställning är att, om det är nödvändigt och önskvärt att delta i en konferens skall detta finansieras av och sanktioneras av Riksdagen själv. Det kan inte vara rätt att låta sig "köpas" av speciella intressen när man sitter i en sådan position. Att vara folkvald kräver respekt för uppdraget. Att så många låter sig bjudas är inte något argument,  tvärtom. Dags att rensa upp?

Kommentarer

Postat av: Lae

Publicerad 2010-10-30 10:57:37

Så sant som det är sagt.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anna-Lena Heydar

Gift sedan 38 år. Har två vuxna barn och två barnbarn. Bor på landet vid kusten i hus.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela