Anna-Lena Heydar

Nationaldag

Publicerad 2010-06-04 19:36:48 i Allmänt

Fick idag veta att vissa länder har flera nationaldagar. Littauen firar båda dagarna för befrielse från Sovietunionen, före och efter andra världskriget. Polen firar också två dagar. Varför har vi bara en? (Det är ju alltid roligt med festligheter)  En anledning kan säkert vara att vi slapp andra världskrigets härjningar i vårt land.

På söndag firas nationaldagen stort i Uddevalla. Nya svenska medborgare hälsas välkommen på museet och vi får utmärkelsen Fairtrade City.  Det verkar som om fler och fler svenskar har anammat nationaldagens firande. Kanske fanns ett uppdämt behov av flaggviftande och glädje över att bo i detta land, långt upp i norr. Visst är det något att fira att vi fick en konstitution som begränsade kungamakten och införde demokrati i vårt land. Heja Sverige friskt humör, det är det som susen gör!

Kommentarer

Postat av: Patrik

Publicerad 2010-06-04 20:11:19

Konstitution och demokrati, vad är det här för historielöshet? 6 juni ska firas till minnet av Gustav I:s trontillträde och när vi lyfte av oss den förtryckande bojan som kallas Kalmarunionen.

Postat av: Månsson

Publicerad 2010-06-06 19:41:44

Och vi firar ju knappt våran. Skall tilläggas. Så vi har en hel halva att glädjas åt!



Heja Sverige!

Postat av: anna-lena heydar

Publicerad 2010-06-06 21:19:54

Patrik; man kan ju fira av olika anledningar, 1809 års grundlag är en, Gustav Vasa en annan.



Månsson; Här i Uddevalla var det ett hejdundrande firande hela dagen. Det började med strandjoggen och slutade med utnämningar av alla de slag och fina tal. Fantastiskt väder och massor med människor.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anna-Lena Heydar

Gift sedan 38 år. Har två vuxna barn och två barnbarn. Bor på landet vid kusten i hus.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela