Anna-Lena Heydar

Detaljplanen klubbad

Publicerad 2010-06-24 10:50:38 i Allmänt

Det blev en debatt innan kommunfullmäktige klubbade detaljplanen för Östra Torp. Vad får ekonomisk utveckling kosta i form av miljökonsekvenser? Kan man bebygga området och fortfarande stå upp för de miljömål som vi har satt upp? Inga lätta frågor att ta ställning till, några dagar före midsommarfirandet sätter igång.

Ikea och den nya delen av vårt stora handelsområde kring E6, kommer att påverka hela området. Det är inte bara miljön kring Torp som påverkas av att många kommer att ta sig till butikerna för att handla och arbeta.
Mycket kommer att kunna hanteras genom att ta hänsyn till de speciella förhållanden som finns i området, som att bygga ett system för dagvattenhantering som täcker de behov som finns. Men det finns också saker som för alltid kommer att förändras, och som många, med mig, ser som försämringar för miljön.  Laxens lekplatser i bäcken, det öppna landskapet, bullerproblematik för de boende i närområdet och mycket mer.

Det är inte med lätthet som ett sådant beslut fattas, utan med mycket vånda och överväganden. Jag tror och hoppas att en utökad arbetsmarknad och möjligheter för människor i alla åldrar, som idag inte har något arbete att gå till och ingen lön att spendera på något utöver det allra nödvändigaste, kommer att väga upp de negativa verkningar som denna etablering innebär.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anna-Lena Heydar

Gift sedan 38 år. Har två vuxna barn och två barnbarn. Bor på landet vid kusten i hus.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela