Anna-Lena Heydar

Småbåtshamnar

Publicerad 2010-01-14 08:45:02 i Allmänt

Igår kväll beslutades att inre hamnen och Skeppsvikens hamnar skall "konkurrensprövas". Vi socialdemokrater har länge försökt få småbåtsägarna i Uddevalla tätort att ta över skötsel av sina båtplatser. Det har inte funnits något intresse. Eftersom jag själv bor utanför tätorten, så vet jag att de flesta andra småbåtsägare (läs; folk som inte bor i tätorten! har löst sina behov genom att gå samman i samfälligheter eller föreningar och själva sköter sina bryggor och anläggningar.  Detsamma gäller lekplatser, belysning, vägar, idrottsanläggningar med mera.

När idrottsföreningarna drar igång sina presentationer om vad de önskar att kommunen skall finansiera för att skapa förutsättningar för deras verksamheter, sitter jag ibland och funderar över de kommuninnevånare som inte får del av dessa satsningar, eller kanske har andra intressen som de vill utveckla.  Det finns ibland behov av att tänka till och fundera ett varv till innan man fattar beslut som innebär att stora delar av de skattepengar som vi alla kommuninnevånare bidrar med, används till att tillfredsställa en relativt liten del av alla dessa kommuninnevånare.

När det nu gäller småbåtshamnarna i centrum så tycker jag ändå att det är viktigt att se till att de nu får en drift och inriktning som gagnar både kommunen som helhet och dess invånare på bästa sätt. Därför är det viktigt att politiken nu sätter sig ner och tänker igenom vad vi vill ha och hur vi vill att det skall se ut i framtiden, INNAN vi går ut med förfrågningar till eventuella entreprenörer och föreningar. För att få en så bra lösning som möjligt, behövs ett så bra underlag som möjligt. En upphandling blir aldrig bättre än det förfrågningsunderlag som tas fram.

Fort och fel, myntades av förre vice ordförande i BUN, Anders Johansson. Risken finns att det återupprepas när den styrande majoriteten stressar fram en lösning för att hinna göra klart och bocka av i sin "att-göra" lista förre nästa val.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anna-Lena Heydar

Gift sedan 38 år. Har två vuxna barn och två barnbarn. Bor på landet vid kusten i hus.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela