Anna-Lena Heydar

Nej, det blev inget akutsjukhus men .....

Publicerad 2010-01-31 12:37:43 i Allmänt

En heldag med sjukvårdspolitik, hur kul kan det vara på en skala? Faktiskt jätteintressant och roligt. Det är ju inga lätta frågor att sätta sig in i, men när man ser helheten börjar en del att klarna. Det finns många utmaningar inför framtiden som måste tas tag i nu, innan problemen blir så stora att man inte kan få någon överblick.

Vi blir äldre och äldre, men skillnaderna blir också större och större. I Bergsjön, Angered är medellivslängden ungefär i samma nivå som länder som vi skulle kalla u-länder. Det är allvarligt. En annan fråga som inte är helt lätt att tackla är hur man kan styra och leda en organisation med så många människor som sjukvården. Läkare, sjuksköterskor, undersköterskor och andra professioner som skall samverka och se till att patienterna får tillgång till vård och omsorg när de behöver det.  Det behövs en hel del nytänkande och flexibilitet för att patienterna skall hamna i fokus.

Förr var läkaren närmast Gud och ingen ifrågasatte de råd och den vård som gavs. Idag har vi en befolkning som är välutbildad och kan en hel del själva om vad som bidrar till folkhälsa. Det gäller att få så många som möjligt att slippa uppsöka sjukvården, genom att ge råd och stöd på annat sätt.  Jag har precis länkat min blogg till en hemsida som alla bör ha som snabblänk. 

www.1177.se/vgregion
Här hittar man information och kan logga in sig för att, bland annat byta vårdcentral eller boka tid. Funktionerna utvecklas hela tiden så snart ska man kunna följa sin remiss genom sjukvårdens alla instanser.  Det händer en hel del inom Västra Götalandsregionen som är bra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anna-Lena Heydar

Gift sedan 38 år. Har två vuxna barn och två barnbarn. Bor på landet vid kusten i hus.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela