Anna-Lena Heydar

Köpta röster?

Publicerad 2010-02-16 08:49:35 i Allmänt

En moderat politiker har köpt / betalat för att vänner och bekanta skall bli medlemmar och sedan rösta fram honom i ett provval.  För ett parti som har som grundval att konkurrensutsätta och lita till kapitalet (nu raljerar jag och ironiserar - bara så att ni vet ;-)), även för dem finns det gränser för vad man kan acceptera.

Frågan är var gränsen går? Visst finns det politiker som syns i alla sammanhang och håller med den man sist pratat med. Visst finns det politiker som lovar alla det de vill ha. Om man är tydlig med att man företräder vissa särintressen, är det ok då? Det är inte helt lätt att dra gränserna tydligt.  Att företräda vissa ptivatpersoners intressen eller att företräda en eller flera samhällsgruppers intressen, visst finns det en skillnad, men var går gränsen?

I detta fallet betalade politikern, privatpersonernas medlemskap. I andra fall betalar/finansierar särintressen, politikerna/politiken för att driva en viss politik. Då kan man säga att röster köps av politikerna.  Att behålla sin integritet och stå för det man själv tror på, är det något som värderas högt av väljarna? I vår tids opinionsundersöknings- och mediastrategipolitik, kan man lätt förlora vad det egentligen handlar om (åtminstone för mig); Att bli politiker för att man vill förändra och utveckla samhället till något som man själv tror på innerst inne.

Kommentarer

Postat av: Kio

Publicerad 2010-02-16 12:35:40

Varenda ord av det du säger är guld värd. Du själv är ovärderlig!

Mycket bra skrivet!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anna-Lena Heydar

Gift sedan 38 år. Har två vuxna barn och två barnbarn. Bor på landet vid kusten i hus.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela