Anna-Lena Heydar

Påven och kondomerna

Publicerad 2009-03-23 07:43:32 i Allmänt

Påven är en arkaism som borde varit utrotad för länge sedan och visst kan man skratta åt den idioti som kommer ur den katolska kyrkans högsta auktoritet, om man inte visste hur stor påverkan det har i världen. Många människor tar det som påven säger på högsta allvar och lyder det blint utan att tänka efter själv. Att döma ut kondomer som det mest effektiva sättet att bekämpa aids och hiv, för att istället förespråka avhållsamhet, hur långt från verkligheten är man då? Att påven själv inte är gift och står över allt vad sex och samlevnad vill säga, det är en sak, men att blunda och vägra se verkligheten är en helt annan.

Påven och hans gelikar lever långt från det liv som vanliga människor gör, men likväl skall de bestämma över dessa vanliga människors vardag. Att en man som lever i celibat och utan nära relation med kvinnor skall besluta över familjefrågor och förväntas vara expert på samlevnadsfrågor är ironiskt och rent löjeväckande. Att så många ändå ser honom som en auktoritet på just dessa frågor är skrämmande.

Ett upprop på facebook tar upp en annan fråga som drivs in absurdum av katolska kyrkan och som leder till mycket upprörande ställningstagande; abort. En mycket ung flicka blir våldtagen av sin far och blir gravid. Modern tar flickan till sjukvården och ser till att hon får en abort. Fadern blir av katolska kyrkan förlåten, medan modern och dottern blir uteslutna!

Att katolska kyrkan helt har tappat kontakt med den värld den säger sig styra är helt uppenbart. Aids kan aldrig utrotas med återhållsamhet. När halva befolkningen i ett land är drabbat spelar det ingen roll om man håller sig till sex inom äktenskapet. Eller är det inte viktigt att rädda liv som redan finns på jorden? Är det bara foster som har ett så stort värde att till och med incest kan förlåtas?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anna-Lena Heydar

Gift sedan 38 år. Har två vuxna barn och två barnbarn. Bor på landet vid kusten i hus.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela