Anna-Lena Heydar

Snart sommarlov....

Publicerad 2009-06-24 10:59:06 i Allmänt

Det är några veckor kvar innan jag kan gå på ledighet. Nu när vädret är så underbart och varmt känns det väldigt långt med knappt två veckor till.  Ändå är vi ju privilegierade som får vara lediga hela fem veckor om året. Det är det inte många i världen som kan njuta av. Det stora grannlandet i väster har på sin höjd tre veckor (och det är de goda arbetsgivarna).

Läser just nu en bok som heter Nya perspektiv på människor och företag av Rolf Österberg. Läs den. Den ger många nya tankar. Med det perspektiv som han presenterar och representerar inser man hur fel den nya skolpolitiken är. Jag tjatar igen om hur illa jag tycker om kadaverdisciplinskolan som herr Björklund företräder och hur fel den är i ett samhällsutvecklingsperspektiv. Om vi skall ha en plats i världsekonomin framöver, skall vi snabbt som tusan avskaffa alla de reformer som nuvarande regeringen står bakom i skolan. Det går inte att tvinga människor till att forma sig till systemet. Systemet måste forma sig efter människorna. Det finns inga dumma barn.

Dessutom skall vi ta bort Ipred och andra tokigheter för att skapa utveckling av det nya företagande och kunskapsutbyte som sker via internet.  Den sk islamiska revolutionen har kallats "kassettrevolutionen" eftersom Khomeini skickade inspelade kassettband till Iran med budskap om att göra uppror mot Shahen - dagens uppror kanske skall heta internetrevolten?  Det uppror som nu sker i Iran, hade inte haft en susning om inte internet och andra kommunikationsmöjligheter funnits. Via Pirate Bay kan information komma ut trots försök att strypa alla vägar. (pirate bay har lagt upp en speciell sida för iranska motståndsrörelsens kommunikation!) Det är en viktig demokratisk rättighet att kunna kommunicera och utöva yttrandefrihet. 

Ojdå det som började som lite sommarprat slutade i revolution. Så kan det gå när hjärnan arbetar på.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anna-Lena Heydar

Gift sedan 38 år. Har två vuxna barn och två barnbarn. Bor på landet vid kusten i hus.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela