Anna-Lena Heydar

Hemma igen

Publicerad 2009-02-09 08:02:22 i Allmänt

Borta bra men hemma bäst? Ibland är det väldigt skönt att komma hem. Vi blev kvar i Dublin några dagar extra på grund av snökaos. Jag vet inte om jag kan säga att själva snön var problemet, men det var uppenbart att irländarna inte var förberedda på det lätta snöfall som föll över Dublin på torsdagen när vi skulle ha flugit hem. Kaos blev det i alla fall när alla resenärer skulle försöka fixa alternativ för de inställda flygen. Köerna var enorma och människor trötta och upprörda. En eloge till personalen dock, som skötte det fantastiskt. En ung kille som fått den otacksamma uppgiften att vara vakt så att ingen tog sig före i den enorma kön, som fick delas av för att människor skulle kunna ta sig fram, var helt fantastisk på att bemöta alla gråtande, arga och uppgivna människor utan att för den skull låta någon gå före i kön! Ett äldre par som stod intill oss blev så imponerade att de gick och köpte en flaska dricka till honom.

Vi fick boka om och kom hem med ett flyg på söndagen. Men vi var rädda in i det sista att vi inte skulle komma iväg. Små lätta snöflingor började falla precis när vi kom till flygplatsen. Alla andra dagar har det varit regn eller stålande solsken men just när vi skulle till att ge oss av, började det av någon konstig anledning att snöa! Det har inte snöat på 9 år i Dublin, så visst kan man undra?  Vi kom i alla fall iväg och landade lyckligt på City Airport med bara en timmas försening.

Resan till Dublin var trots allt väldigt trevlig och även om de sista dagarna var oplanerade så hade vi jättekul även dessa dagar.  jag skulle inte vilja ha det ogjort och vi kan mycket väl tänka oss att åka dit igen. Dublin är en trevlig stad och irländare är mycket gästvänliga och trevliga. Bara hur de tog emot franska rugbyfans som rest dit för att se på matchen mellan irland och Frankrike! Hela staden var full med franska flaggor. Bussarna åkte runt med "Allez les bleus" på ljusskyltarna. Pubarna var fulla med rugbyfans som satt huller om buller irländare och fransmän och tittade på matchen tillsammans (de som inte hade biljetter till arenan) och vi fick en rapport från en som bodde granne med arenan att det hade varit fest hela natten med fransmän och irländare. jag tror att fransmännen trivdes trots att de förlorade matchen.

Vi trivdes i alla fall. Men nu är det skönt att vara hemma igen. Att få sova i sin egen säng och berätta för alla om hur vi haft det på resan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anna-Lena Heydar

Gift sedan 38 år. Har två vuxna barn och två barnbarn. Bor på landet vid kusten i hus.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela