Anna-Lena Heydar

Medlemsmöte med s-föreningen

Publicerad 2009-04-20 08:51:11 i Allmänt

Igår var Herrestads socialdemokrater på Uddevalla stadshus och pratade vänortsarbete och, som bonus, fick vi en liten rundtur i stadshuset. Vänortsarbetet blir ofta ifrågasatt och många tror att det mest handlar om trivselmöten för kommunalråd emellan. Inget kan vara mer fel. Ungdomsutbytet är grunden för vårt vänortsarbete. Varje år får ett antal ungdomar från Uddevalla möjligheten att delta i utbytet och resa till någon av våra vänorter. Jöhvi i Estland, North Ayrshire i Skottland, Okasaki i Japan, Mossfellsbaer på Island, Skien i Norge, Loimaa i Finland eller Thisted i Danmark.

Min dotter har fått tillfälle att besöka Island under knappt två veckor och hon ville knappt koma hem igen.  Nya vänner och nya intryck, är några av de saker dessa ungdomar får med sig hem igen. Jag själv var också med på en resa, där alla våra nordiska vänorter möttes på Island i ett arbetsmöte med olika temagrupper. Själv satt jag med i den tekniska samhällsutvecklingsgruppen. Det var mycket intressant och lärorikt att få diskutera samhällsutvecklingsfrågor med politiker och tjänstemän från hela Norden. Många frågor hade vi gemensamt men det fanns också saker som vi gör helt annorlunda. Det gav tillfälle till att reflektera över om vi skall ändra vårt arbetssätt eller om vi kan hitta ett mellanting som är ännu bättre.

Jan Gunnarsson visade bilder från sitt besök i Japan och de tankar som han fått med sig hem efter den resan. Det var intressant och vi diskuterade mycket. Bland annat vilken roll och ställning kvinnor och män har i respektive land. 
När jag kom hem efter mötet väntade resten av omplanteringen. Med fingrarna djupt i jorden fortsatte jag tänka på det vi hade diskuterat och konstaterade att vänortsutbytet skapar diskussioner och funderingar långt efter man har kommit hem igen. Man bär med sig sina intryck i bakfickan som en liten verktygslåda att använda vid olika tillfällen i livet.
vill ni se bilder från mötet får ni gå till vår blogg  herrestadssforening.blogspot.com/

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anna-Lena Heydar

Gift sedan 38 år. Har två vuxna barn och två barnbarn. Bor på landet vid kusten i hus.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela