Anna-Lena Heydar

Det blev 10.

Publicerad 2008-10-07 09:43:07 i Allmänt

Så är då alla små kycklingar med sin hönsmamma ute i hönsgården. Vi fick till sist 10 stycken, varav hälften kläcktes i maskinen. Det hade alltså bara blivit hälften så många om naturen hade haft sin gång. Hönan övergav ju äggen när 5 stycken hade kläckts för att ta hand om dem och se till att de fick mat och vatten för sin överlevnad. Visserligen hade det ju räckt med 5 men det känns ändå rätt så kul att få argera höna och fylla på kycklinggänget till det dubbla.

Alla små ser ut att ha klarat sig bra sina första dagar i livet. De följer hönsmamman ut och in ur det lilla huset och äter och dricker som de skall. Vi har tur med vädret som är ovanigt milt och soligt. Tack vare det kan de få bo i det lilla huset ute i hönsgården och få en egen liten hörna. Om det hade varit kallare skulle de ha fått flytta in i hönshuset och inte få så mycket frisk luft. jag inbillar mig i alla fall att de mår bättre av att få vara ute.

Eftersom de är så snabba och små är det fortfarande svårt att ta några riktigt bra kort ännu, men jag har gjort några tappra försök. Lägger också med några kort från trädgårdens höstprakt. Pumpor och höstaster. Kan det bli mer höst än så?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anna-Lena Heydar

Gift sedan 38 år. Har två vuxna barn och två barnbarn. Bor på landet vid kusten i hus.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela