Anna-Lena Heydar

VA-ledningar över Bohusgården

Publicerad 2008-05-18 09:39:49 i Allmänt

Tekniska nämnden är en luttrad nämnd. Det är inte första gången överraskningar har gjort att vi fått fatta kniviga och ganska tuffa beslut.
Strandpromenadbygget bjöd på många sådana och det är skönt att se hur välanvänd och uppskattad den är idag. Varje gång jag promenerar där möter jag människor som cyklar, rastar hunden, joggar eller som "bara" njuter av den vackra utsikten. Det känns helt rätt då, att vi fattade beslutet att fortsätta det svåra arbetet med att hitta lösningar på rasriskproblem och finansiering av de ökade kostnaderna som detta medförde.

Det är ju inte ovanligt att projekt stöter på problem, det är snarare regel än undantag. Det är däremot ovanligt att först få ett ja från miljöprövande myndighet och sedan få in synpunkter som går på tvärs med det beslutet!  Va-ledningen till Ljungskile, via Hästepallarna och sjöledning vidare till Sund, var projekterad och upphandlad, när Sjöfartsverket slog stopp. Man kan tycka att de borde ha sagt något när de fick frågan på remiss innan beslutet var fattat, men nu är det som det är. Uddevalla hamn är en verksamhet som hör ihop med en kustkommun och en viktig transportpunkt för sjöfart, tåg och lastbil. Hamnen möjliggör miljövänligare och flexibla transportlösningar för hela vår region, det vill vi i tekniska nämnden inte äventyra.

Nu blir ledningarna istället dragna över Bohusgården och sedan ner över Strandpromenaden och vidare ut i vattnet. Det kommer att bli en bra lösning, även om det inte var så vi hade tänkt oss från början.  Farhågorna om att det skulle förfula Strandpromenaden måste naturligtvis tas på allvar. Vi är ju den nämnd som kämpat för att bygga strandpromenaden trots alla problem, vi vill därför inte att den skall skadas eller förfulas.

Vid en inspektion på plats, fick hela nämnden därför en presentation av arbetet så här långt och jag tror inte att någon behöver vara orolig för att projektet skall skada vår vackra strandpromenad. Det kan däremot bli ett lyft för den del av promenden som består av sprängsten och betong om vi samtidigt som vi drar ledningen passar på att snygga till lite. Nästa sommar hoppas jag att Uddevallaborna skall vara lika nöjda som de var när strandpromenaden invigdes.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anna-Lena Heydar

Gift sedan 38 år. Har två vuxna barn och två barnbarn. Bor på landet vid kusten i hus.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela