Anna-Lena Heydar

Vårkänslor

Publicerad 2008-03-05 08:21:47 i Allmänt

Det är ju ganska kallt på nätterna ännu men igår var jag ute och gick en långpromenad mitt på dagen och det var underbart i solen. Blåsipporna har slagit ut och en granne hittade till och med vitsippor att plocka med hem! Just vid denna tiden på året skulle jag vilja att man kunde köra i slow motion. Precis som när det blir ett sånt där härligt fotbollsmål i en match. Så att man kan få njuta lite extra.

I trädgården blommar julrosen, scilla, iris, snödroppar och det lilla stöldgodset från Slovenien, en liten primula som lyset solgult i gräset. Varje gång jag ser den kan jag blunda och återuppleva hela den stora parken med marken täckt av små solar. Det var en så fantastisk upplevelse att jag inte kunde låta bli att gå bakom ett träd och gräva upp en liten planta som stod i skymundan. Jag tvättade av rötterna och la den i vått hushållspapper i handväskan. Och nu står den i min lilla trädgård och väntar på att få sprida ut sig.

Jag gör ofta så, att jag stjäl med mig fröer, sticklingar och småplantor, när jag är ute och reser. Just nu har jag en hel hög med olika stöldgods som väntar på att få komma ner i jorden. Mullbärsfröer från Iran, ginstfröer från Göteborg och annat smått och gott. Ibland hinner jag glömma vad det är innan det är dags för plantering. Då blir det extra spännande att se vad som kommer upp ur jorden. I mitt köksfönster står en kruka med ett långt blad. Jag har ingen aning om vad det är som hamnat där men visst är det häftigt att vänta och se vad det blir av det?

Allt liksom exploderar på våren. Alla känslor och alla växter och fröer. I år är det extra spänning i luften eftersom jag också har mitt nya växthus att inreda och njuta av. De första blommorna är bara en föraning av vad som komma skall. Njut i slow motion när du kan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anna-Lena Heydar

Gift sedan 38 år. Har två vuxna barn och två barnbarn. Bor på landet vid kusten i hus.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela