Anna-Lena Heydar

Ekonomi - en fråga för fattiga

Publicerad 2008-06-25 11:28:39 i Allmänt

Mats Odell, ministern som har satt sig i sinnet att snabbast sälja ut så många statliga företag som möjligt, fortsätter att utmärka sig som en av våra mest handlingskraftiga ministrar. Företag som vi gemensamt har byggt upp med skatter och avgifter genom åren skall ut till högstbjudande så att man kan täcka de underskott som skapas av skattesänkningar för de som redan har.

Det har aldrig funnits så många dollarmiljonärer i Sverige som idag. Inkomstskillnaderna ökar i vårt land och regeringens skattesänkningar har gynnat de som äger mest och de som tjänar mest. Det är inte någon hemlighet att det också spär på ojämlikheten mellan könen. Men som finansministern säger; Han kan ju inte rå för att kvinnor tjänar mindre och äger mindre egendom! Vårdnadsbidraget kommer inte att leda till någon förändring av detta faktum heller, utan ytterligare befästa de stora ojämlikheterna i vårt samhälle.

Det som ändå var droppen är den satsning som herr Odell nu lanserar; ett folkbildningsprogram för att lära människor att leva på sin lön. Visst är det fantastiskt? Dra ner på sjukersättningar och a-kasseersättning för de som har arbetat och betalt in, för att kunna nyttja sin rättighet när man behöver det - Lär de sedan att leva på sina knala ersättningar!!!

Detta måste väl ändå vara höjden av cynism?!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anna-Lena Heydar

Gift sedan 38 år. Har två vuxna barn och två barnbarn. Bor på landet vid kusten i hus.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela