Anna-Lena Heydar

Medeltida klosterfestival

Publicerad 2008-07-16 10:45:14 i Allmänt

Imorgon är det dags igen. Dragsmarks klosterfestival.
Förra året var första gången och det lockade många besökare, så i år hoppas jag att fler hittar dit. Det är en skön miljö med mycket historia. Man kan riktigt känna vingslagen och de munkar som en gång i långsam takt strosade runt i klostret och gjorde sina dagsverken. De släpande kåporna och den medeltida maten kan man återuppleva imorgon!

Det är egentligen konstigt att det inte har blivit något arrangemang tidigare. Här har vi en naturlig samlingsplats med de vackra ruinerna och en underbar naturmiljö därtill. Ett gammalt odlingslandskap och den märkliga klippväggen med så fantasieggande hålor och skrymslen. Det kan ju inte bli bättre inramning till ett medeltidsarrangemang.

Man glömmer så lätt bort det som finns i ens närhet. Simone skriver på sin blogg "fritt ur hjärtat" om lajv och andra fantastiska saker som man kan göra utan att semesterplånboken töms direkt. Det finns så mycket att uppleva här och nu, som vi bara stressar förbi. Det skall hinnas så mycket på en semester, att man glömmer uppleva.

Ta en liten paus och gå ner i varv med ett besök på klosterfestivalen. En liten stund i den vackra medeltidskyrkan ges också tillfälle till (klockan 11 och 15 om jag inte minns helt fel, är det andakt).  Den är väl värd ett besök, liksom den andra gamla medeltidskyrkan, Bokenäs gamla kyrka. Just i sommar är den tyvärr stängd för reparation men även utifrån är den vacker. Och läget uppe på kullen ger intrycket av att den också skulle kunna vara byggd som tillflyktsort vid orostider?

Är ni fortfarande inte övertygade? Gå in på länken nedan och läs om klostrets historia.

 http://sv.wikipedia.org/wiki/Dragsmarks_kloster

Kommentarer

Postat av: Tobias

Publicerad 2008-08-16 21:28:45

Hejsan,



Lite kul det här med Dragsmarks kloster. Var hemma hos min mormor idag o firade hennes födelsedag.

Då visade hon upp en tavla där någon har ramat in delar från ett täcke från Dragsmarks kloster. På baksidan av ramen så stod det lite om var bitarna kom ifrån osv och även årtalet då det förmodligen ramades in, 1951. Undrar var bitarna har hållit hus från 1600-talet fram tills 1950 talet???

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anna-Lena Heydar

Gift sedan 38 år. Har två vuxna barn och två barnbarn. Bor på landet vid kusten i hus.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela