Anna-Lena Heydar

Kraftvärmeverket finaste byggnaden i Uddevalla!!!

Publicerad 2008-12-10 08:43:45 i Allmänt

Denna vecka annonserades vilka byggnader som fått utmärkelsen från stadens miljö och stadsbyggnadskontor, för att vara den vackraste nya byggnaden i Uddevalla kommun. Det blev två byggnader som fick dela priset, ett hus byggt i gammal Bohuslänsk stil och vårt nya kraftvärmeverk på Lillesjö.

Man kan inte säga annat än att kraftvärmeverket redan har tagit sin plats i Uddevallabornas hjärtan. Det är många som, med rätta, är stolta över det imponerande och vackra bygget. Man uttrycker ofta sin förvåning över att det är så fint, men varför skall inte ett kraftvärmeverk få vara fint? Det är kanske så att när tekniker får styra, är det tekniken som sätts fokus på. Det där runt omkring är inte lika viktigt att lägga pengar på, kan man tycka. Men där har man fel. Det är mycket viktigt att tänka på helheten och en vacker byggnad höjer också statusen på att arbeta där.

Gamla industribyggnader görs ofta om till fantastiskt häftiga miljöer för nya företag, ofta kontorsytor och mer tjänsteinriktade.  Just industribyggnader är ju egentligen som gjorda för att vara så där stort maffiga och häftiga. Med väldigt få förändringar kan man göra så mycket för att höja den arkitektoniska nivån och intrycket av byggnaden i miljön. Det känns roligt att vi i Uddevalla visat vägen för framtida satsningar och utmanat våra kollegor när de bygger sina nya verk. Kanske kan vi igen få industribyggnader som närmar sig de gamla tegelbyggnaderna i bestående skönhet?

Jättekul att vi också, äntligen, har fått en snyggare återvinningscentral på Havskuren. Det är en annan bransch som ofta får stå ut med tråkig arbetsmiljö och lite tanke på estetiska värden. När vi var uppe och invigde den nya anläggningen, var det många som uttryckte sin uppskattning över den fina arbetsmiljön. Det borde vara självklart att alla har en trevlig arbetsmiljö, men så är det inte.

Grattis till priset - Uddevalla energi!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anna-Lena Heydar

Gift sedan 38 år. Har två vuxna barn och två barnbarn. Bor på landet vid kusten i hus.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela