Anna-Lena Heydar

Växthusmys

Publicerad 2008-08-24 10:41:00 i Allmänt

Jag har nu fått tillbaka min digitalkamera från sonen och lägger därför in lite bilder från mitt älskade växthus. Just nu är det faktiskt som allra härligast därinne. Sommarens hetta är över och man kan sitta i växthuset dygnet runt. Mina lyktor och ljus får äntligen komma till sin rätt och tomaterna mognar fram medan man sitter och läser i hängstolen. Kan det bli bättre?

Ute i grönsakslandet växer pumporna sig kämpastora liksom ogräset, men vad bryr jag mig om det. Tomatplantorna täcker väl över utsikten ut i grönsakslandet och jag rycker det värsta av kvickroten när jag skall komma åt potatis, bönor och lök.  Finns det någon som älskar att rensa ogräs så är denne någon mycket välkommen till mitt grönsaksland. Jag sjunker djupare ner i min hängstol så slipper jag se eländet.

Det enda problemet är konkurrens om bästa platsen i växthuset. Katten har hittat sin kudde som vi snällt får lägga undan när vi är där för att sedan placera på bästa ställe när vi går därifrån. Hon har en liten egen ingång intill dörren där vi inte satt på bräder ännu.

Chili och tomater kan vi nästan förse hela familjen med, men auberginerna som blommar så vackert lilarosa blir det inga frukter på. Kan det vara brist på pollinering eller har de fått för lite / mycket vatten? Jag vet inte men njuter i alla fall av blomsterprakten. Mullbärsträdet i krukan vid dörren har vuxit sig kämpahög och nu är bekymret hur jag skall övervintra det. Jag satte ett ute i trädgården och det ser också friskt och fint ut, om än inte lika stort. Vi får se vilket som klarar vintern bäst.

Tomater är helt underbart att kunna frossa i. Speciellt vildtomaterna är som smågodis att sitta och snaska på medan man sitter och läser. De allra minsta är som små miniatyrer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anna-Lena Heydar

Gift sedan 38 år. Har två vuxna barn och två barnbarn. Bor på landet vid kusten i hus.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela