Anna-Lena Heydar

Björklund och Sarkozy?

Publicerad 2008-08-05 09:25:37 i Allmänt

Det var intressant att läsa i Bohusläningen idag att det är fler än jag som har sett likheterna mellan Björklund och Frankrikes president Sarkozy. De driver samma grumliga retorik när det gäller moralisk upprustning för ungdomen och skolan, samma ifrågasättande av invandrare och flyktingars rätt att vistas i vårt respektive land och samma krav på absolut assimilation utan att se fördelarna med ett mångkulturellt samhälle. 

Det är allvarsamt att ett parti som Folkpartiet har ändrat kurs så totalt och på så sätt legitimerar och förstärker de främlingsfientliga och halv-fascistiska partier som växer upp i vårt samhälle. Om inte de etablerade partierna ställer sig enade i den front som skall stå för allas lika rättigheter och skyldigheter, låter vi dessa mörka krafter få slå rot i samhället och växa sig starka. 

Mitt hopp står till att Folkpartiet som folkrörelse skall göra uppror mot den nya politiken och åter bli det parti det var under Westerberg. Att jämföras med Sarkozy är inte något positivt.  

Kommentarer

Postat av: En granne

Publicerad 2008-08-09 13:29:50

Hej AL! Jag håller helt och hållet med dig. Folkpartiet har tyvärr spårat ut. Vi får hoppas att de hittar tillbaka till sina rötter igen!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anna-Lena Heydar

Gift sedan 38 år. Har två vuxna barn och två barnbarn. Bor på landet vid kusten i hus.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela