Anna-Lena Heydar

Kesselwasser

Publicerad 2008-04-22 08:43:15 i Allmänt

Det är ju inte bara nybygge i Oxevik! Det stora kraftvärmeverket på Lillesjö reser sig nu över staden.  I januari gjordes provtryckningen av den nya pannan och detta firades med pompa och ståt för någon vecka sedan med en båttur i Trollhättans kanal. Min gissning är att kesselwasser betyder kittelvatten (jag har inte läst tyska) och att detta också lite skämtsamt anspelar på vad som bjuds att dricka för att fira provtryckningen. Notera speciellt de, för tillfället, specialglas som användes och sedan skickades med som minne, liksom buteljer med specialetikett.

Det var en trevlig tillställning och som ni kan konstatera på bilderna nedan så är Lillesjö, precis som ordföranden så riktigt påpekade, det vackraste kraftvärmeverket som hittills byggts, åtmnstone i Sverige. Den stora ackumulatortanken i förgrunden kommer att kläs in med aluminiumgrå yta och med en rand i samma röda färg som verkets huvudbyggnad.

Det dröjer inte länge nu innan den första proveldningen kommer igång och hela personalstyrkan som skall ta över verket, jobbar nu med att följa bygget och lära sig verket lagom tills de står redo att ta över helt själva. Det känns som om allt går enligt plan och nu håller vi tummarna för att inget oförutsett skall inträffa som försenar igångsättandet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anna-Lena Heydar

Gift sedan 38 år. Har två vuxna barn och två barnbarn. Bor på landet vid kusten i hus.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela