Anna-Lena Heydar

Nu-sjukvården och Uddevalla sjukhus

Publicerad 2007-10-05 10:59:59 i Allmänt

Nu kan jag inte hålla tyst längre. Jag har väntat på att de bra argumenten skall komma för varför Uddevalla sjukhus skall vara en planerad vårdinrättning och Näl skall vara ett akutsjukhus. Ingen kan förklara det för mig och ingen säger något som egentligen understödjer beslutet mer än att vi har redan bestämt att det skall vara så, sedan länge.... Det är inget argument.

Våra sjukvårdspolitiker, som i valet försäkrade oss om att det inte skulle bli någon akutstängning på Uddevalla sjukhus är märkvärdigt tysta i debatten! Jag kan tyvärr inte som min partivän i Sotenäs säga att jag litar på mina partivänner i regionen. Det duger inte att komma med löften i valet och sedan hålla tyst som muren när det börjar svaja. Jag vill veta om jag stod och ljög i valdebatten när jag lovade en akutmottagning på Uddevalla sjukhus? Om det är så, känner jag mig fruktnasvärt besviken och förd bakom ljuset. Jag undrar hur många fler av våra partivänner i Bohuslän och väljare som känner så? Det kan inte bara vara jag.

Det är möjligt att beslutet är helt rätt. Jag vet inte eftersom jag inte är insatt i sjukvårdsfrågorna tillräckligt. Men om det är så varför är då inte både politiker och ledningen ute och ger oss de argument som man stödjer sitt beslut på? Jag vill se den konsekvensanalys och det beslutsunderlag som kan förklara och göra det tydligt för mig att vi är på rätt väg. För visst vill vi ha bästa vård för skattepengarna. Det är väl självklart.

Jag kan mycket väl tänka mig att åka en liten bit extra för att få bra vård. Både min som och min pappa har fått alldeles utmärkt vård på Näl och jag är säker på att många kan säga det samma om Uddevalla sjukhus. Jag har också opererats på Strömstads sjukhus och har aldrig blivit så väl omhändertagen. Helt fantastiskt. Att få den vård som man behöver, när man behöver den måste naturligtvis vara det viktigaste, inte var man får den.  Att ha en väl fungerande primärvård som är öppen på tider som passar mig (gärna kvällar och helger) och där jag lätt kan boka en tid, är väl självklart? Det är ju trots allt och förhoppningsvis mindre krämpor som är vanligast och då behöver jag ju inte sjukhusets specialister utan allmänläkare. Gärna samma läkare som jag återkommer till och som känner mig.

När nuvarande chefen tillträdde gjorde han ett mycket trevligt intryck och försäkrade att det skulle få ta tid att komma fram till ett väl underbyggt beslut. Att personalen skulle få vara med i arbetet med att komma fram till bästa lösning. Varför skall man då stressa nu och genomföra ett beslut som redan varit fattat sedan länge? Det hela känns mycket märkligt och jag kan inte hjälpa att jag i maggropen känner att det inte kommer fram på bordet vad som ligger till grund för hur man agerar. Ni som har argumenten och kan förklara får gärna motsäga mig om ni vill och kan!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anna-Lena Heydar

Gift sedan 38 år. Har två vuxna barn och två barnbarn. Bor på landet vid kusten i hus.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela