Anna-Lena Heydar

Fullmäktigedebatt om barnomsorg

Publicerad 2007-10-11 07:43:12 i Allmänt

Jag ägnar en del av min tid åt att delta i det politiska livet.  Jag tycker att demokrati är viktigt och jag känner att det är varje människas plikt att engagera sig någon del av sitt liv. Hittills har det varit intressant och oftast känns det meningsfullt.

Igår kväll var det kommunfullmäktigemöte på Bohusläns museum och det hade, för ovanlighetens skull, dragit en stor publik. En publik som väntade sig en debatt om att lägga ut en stor del av barnomsorgen i bidragsfinansierad alternativ drift. Tyvärr blev det en stor besvikelse för publiken och för alla andra som ville ha en genomtänkt debatt om frågan.

De borgerliga politikerna hade bestämt sig för att inte delta! Det känns verkligen som ett hån mot all den oro och den frustration som så många känner inför detta beslut. Nu satt hela den borgerliga gruppen och teg sig igenom hela debatten och lät sin gruppledare Staffan Cronholm, illa förberedd, upprepa sina ståndpunkter utan att svara på en enda av de frågor som togs upp.

Vad kommer detta att kosta? Hur tänker man hantera de resurser som finns i övergången? Kommer alla barn och föräldrar kunna utnyttja de nya alternativen utan att känna sin ekonomi ansträngas ytterligare och kommer barnen att få sin rätt till hemspråksträning? Så många frågor hänger i luften. Tyvärr kan slutsatsen bara vara den som Staffan Cronholm så riktigt svarade. Det kan ingen veta! 

Med ett så dåligt underbyggt beslut kan man inte veta. Den konsekvensutredning på två och en halv sida som presenterades är ett tecken på att man inte har tillräcklligt med underlag för att ens kunna göra en ordentlig analys av följderna av beslutet. Det är mycket allvarligt. Hur kan man hantera våra skattepengar på det lättvindiga sättet? Vi skattebetalare har byggt upp väl fungerande verksamheter som brukare och personal är nöjda med. Vi vet inte vad som kommer ut av beslutet och vi vet inte vad vi får betala för denna så kallade valfrihet. Skulle man använda sina egna surt förvärvade pengar på det sättet?

Att använda andras pengar kräver mycket försiktighet och omtanke. Det skulle vara klädsamt om den nuvarande majoriteten erkänner att man behöver göra en bättre konsekvensanalys innan man driver igenom sin politik. Gårdagens icke-debatt visar att man inte har respekt för den demokratiska processen och tyvärr inte heller de medborgare som kommit dig för att lyssna på deras argument för beslutet. För det är väl inte så att majoriteten inte har argument för sitt beslut?


Kommentarer

Postat av: Petra

Publicerad 2007-10-13 20:49:09

Jag håller helt med dig Anna-Lena!
Det var så respektlöst mot all den personal som var där för att lyssna till de argument som den borgliga majoriteten skulle fört fram. Det fanns alltför många viktiga frågor, som vi borde fått svar på.
Man blir så arg och besviken när man inte blir tagen på allvar, och när framförallt våra barn inte blir tagna på allvar.
Cronholm och co borde skämmas för hur dom bemöter sina kommuninvånare.
Att dessa människor kan få styra vår stad, gör mig riktigt mörkrädd!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anna-Lena Heydar

Gift sedan 38 år. Har två vuxna barn och två barnbarn. Bor på landet vid kusten i hus.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela