Anna-Lena Heydar

religion och politik

Publicerad 2014-01-26 21:17:21 i Allmänt

Jag går fortfarande och tänker på det svar som reportern gav till den insändare som protesterade mot artikeln om Missionsprovinsens nya kyrka i Uddevalla. En kyrka som står för en gammalkyrklig tolkning av Bibeln och är motståndare till kvinnliga präster, vigsel av homosexuella med mera.
 
Reportern skrev om politiska påtryckningar, som resulterat i att Svenska kyrkan idag har kvinnliga präster och accepterar vigsel för homosexuella par. Vari denna politiska påtryckning skulle bestå av sägs inte i artikeln.
 
Den svenska kyrkan har, av medlemmarna, valda representanter som beslutar om frågor som rör hur kyrkan ska ledas och vad den ska stå för. Att flera av de listor som finns att välja på i kyrkovalet är partipolitiskt bundna, betyder att de personerna har valt att öppet visa sin politiska ståndpunkt. Att andra personer inte deklarerar sin partitillhörighet, betyder INTE att de är opolitiska eller saknar åsikter. För min del föredrar jag att veta vilka ståndpunkter en person utgår ifrån när hen fattas sina beslut. Ingen människa är helt objektiv även om man försöker.
 
Som exempel kan jag ta Adaktusson som arbetade som "objektiv" journalist under många år utan att deklarera sin politiska tillhörighet. Idag representerar han Kristdemokraterna och han har naturligtvis färgats av sina åsikter även i sitt arbete som journalist.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anna-Lena Heydar

Gifts sedan 37 år. Har två barn 27 och 29 år gamla. Bor på landet vid kusten i hus.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela