Anna-Lena Heydar

Kultur

Publicerad 2010-03-25 08:51:25 i Allmänt

Kultur, vad är det? Den frågan fick vi, som satt i panelen för debatten om kultur och folkbildning igår kväll på Bohusläns museum. Det går inte att ge ett enkelt svar på den frågan, men jag håller med Andreas T Olsson om att det INTE är motorbåtstävlingar.  Kultur är så mycket annat. Dans, musik, teater, böcker, skulptur, konst, körsång, opera, ...........

Det var roligt att så många människor hade kommit till muséet för att debattera och många kloka frågor ställdes till oss politiker. Vi politiker kanske inte hade lika många kloka svar? Bredden på kulturlivet i Uddevalla är imponerande och glädjande. Det finns otroligt mycket kraft och engagemang i alla föreningar, enskilda kulturutövare och i vår offentligt drivna verksamhet. De kompletterar och stärker varandra.

Muséet är i sig en fantastisk kulturinstitution, men det räcker inte i sin nuvarande form, för att fylla alla de behov som finns. Det behöver kompletteras med konsertlokal, bibliotek med mera, precis som tanken var redan när det byggdes. Uddevalla, hjärtat av Bohuslän, behöver ett kulturhus med alla dessa funktioner.  Ett kulturhus som välkomnar en mångfald av kulturuttryck och som blir hjärtat för kulturlivet i vår kommun. Ett hjärta som är sammanlänkat med andra delar av vår kommun (region, land...?).  Kultur får människor att växa och blomstra, vilket skapar en kommun med framtidstro och engagemang.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anna-Lena Heydar

Gift sedan 38 år. Har två vuxna barn och två barnbarn. Bor på landet vid kusten i hus.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela