Anna-Lena Heydar

Skogsbetesmark

Publicerad 2010-07-05 09:40:38 i Allmänt

Hultås gård har funnits i åtminstone tusen år, kanske ännu längre, och har säkert sett olika ut under dessa år.  Jag har följt med hur den har förändrats under min livstid. Från en gård med betande djur, till en gård med skogs- och åkermark, som sakta växt igen.

Att landskapet helt plötsligt blir öppet och att de vackra gamla stora ekarna och bokarna får komma till sin rätt i landskapsbilden, är så roligt att se. I lördags gjorde Länsstyrelsen en vandring och berättade mer om projektet och hur det kommer att fortsätta. Vi som bor här har ju sett de enorma högarna med avverkade träd som ligger längs vägen. Det var jättespännande att få hela bilden klart för sig.

70 hektar skall återställas till skogsbetesmark när hela projektet är klart. Sedan blir det upp till betande kossor att fortsätta arbetet med att hålla landskapet öppet. Vi får tillbaks kyrkvägen och post/skolvägen att promenera och jogga på. Dessutom flera andra möjligheter till strövområden i olika naturtyper. Tack Sveaskog, Länsstyrelsen och EU.

http://www.sveaskog.se/Press-och-nyheter/Nyheter/2010/Start-for-naturvardsprojekt-i-Bohuslan/

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anna-Lena Heydar

Gift sedan 38 år. Har två vuxna barn och två barnbarn. Bor på landet vid kusten i hus.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela