Anna-Lena Heydar

Renhållning

Publicerad 2011-02-18 09:16:46 i Allmänt

Blev frustrerad över ett inslag i Nyheterna (aktuellt eller rapport), där reportern gjorde ett inslag om nedskräpning apropå Miljöministerns förslag på bötfällning av nedskräpare. Det kan ju vara en idé, om man också har de resurser som krävs för att faktiskt ertappa någon på bar gärning. Nog om det. Det som upprörde mig var när reportern går till en återvinningsstation och förfasar sig över hur skräpigt det är. Inte heller något att anmärka på, det vet vi ju alla hur skräpigt det kan vara på en sådan station.  MEN, reportern skyllde på kommunerna för att de inte håller ordning på återvinningsstationerna!!!

Det är inte kommunernas ansvar att hålla rent på återvinningsstationerna. Producenterna av varor har ansvar för att deras organisation Förpackningsinsamlingen sköter sitt uppdrag. Kommunerna har länge ifrågasatt att denna del av renhållnings/återvinningsarbetet skall skötas av dem, men trots påstötningar om att det inte fungerar så sa sagda Miljöminister nyligen att systemet är i grunden bra?

När en reporter (som ju borde vara mer påläst än en vanlig medborgare, kan man tycka) inte vet och kan hålla isär på vem som är ansvarig och direkt kräver att kommunen måste ta krafttag, kan Miljöministern då förstå att kommunerna dagligen får påstötningar från sina medborgare om problemen? Om systemet i grunden är bra, så är det väl kanske dags att sätta lite press på Förpackningsinsamlingen för att höja kvaliteten i insamllingen och avlasta kommunernas telefonväxlar.

Min son tyckte att min reaktion var lite överdriven, naturligtvis. Men är man andre vice ordförande i Tekniska nämnden så är man. ;-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anna-Lena Heydar

Gift sedan 38 år. Har två vuxna barn och två barnbarn. Bor på landet vid kusten i hus.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela