Anna-Lena Heydar

Bäst i klassen?

Publicerad 2008-09-11 08:53:19 i Allmänt

Emma Wange skriver på Bohusläningens ledarsida att den borgerliga regeringen agerar som en duktig flicka och gör allt rätt men lyckas inte visa / berätta det för den svenska befolkningen!!

Jag vet inte i vilken verklighet som ledarskribenten lever men i min värld så har inte alla fått mer i sina plånböcker och allt är inte frid och fröjd. Visst är jag partisk i min syn på den borgerliga regeringen men det är ju å andra sidan tidningens ledare i allra högsta grad också. Vi kan först och främst diskutera vem som stulit vems politik? Hur kan den borgerliga sidan säga annat än att det var med socialdemokratisk retorik som de vann valet?

Socialdemokraterna har genom det senaste århundrandet oförtröttligt drivit frågan om rätten till ett arbete, Att de sämst ställda skall ha rätt till ett värdigt och gott liv, utan att stå med mössan i hand och be om det, är en annan hjärtefråga för socialdemokraterna. Den delen har den borgerliga regeringen inte tagit  till sig och det är här vi skiljer oss åt, och det med råge. Att kalla sig den nya arbetarregeringen kan vara övermaga nog men att dessutom klaga över att man är missförstådd???

Om väljarna inte låtit sig charmas av Iprenmannens skapare utan sett bakom reklamen och retoriken, så hade de kunnat se moderaternas historia av att konsekvent rösta emot de reformer som de i senaste valet sade sig stå bakom. Allt ifrån föräldraförsäkring till arbetsrätt. Nu var det närmast halleluja-stämning när näringslivets företrädare gick upp i talarstolen och prisade kollektivavtalen. Det klingar falskt efter Laval-domen och den efterföljande hanteringen av den borgerliga regeringen.  Vi skulle kunna göra listan mycket längre.

Det är väl snarare så att de riktiga arbetarna nu börjar se effekterna av den borgerliga politiken och inse att de blivit grundligt lurade. Det är ju inte vanliga löntagare som fått mer i plånboken utan ,precis som vanligt när det är borgerlig regering, de bäst ställda.  Nästa val kommer arbetarna  föroppningsvis att rösta på rätt arbetarparti; originalet.

Kommentarer

Postat av: Typen

Publicerad 2008-09-12 23:38:35

Det var en av dina bästa inlägg! Grattis!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anna-Lena Heydar

Gift sedan 38 år. Har två vuxna barn och två barnbarn. Bor på landet vid kusten i hus.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela